Sebastian Ghita, despre afacerea licentelor Microsoft: O porcarie imensa. Oficialii Microsoft au mintit Guvernul roman si Ambasada SUA. Ce spune despre lupta anticoruptie

T.d. | 27.02.2015

Pe aceeași temă

“Lupta anticoruptie este importanta”, crede Sebastian Ghita, iar procurorii “fac o munca importanta” care poate ajuta economia sa fie mai competitiva. Deputatul face cateva afirmatii grave fata de contractul de licentiere “Microsoft”, firma despre care spune ca cele 400 de milioane de euro au fost achitate pentru nimic, atat timp cat “s-au descarcat spre zero licente, intr-o “operaţiune de furt din bugetul României”.
 

Sebastian Ghita si procurorii

Sebastian Ghita se considera in “relatii bune” cu procurorii, insa respinge eventuale contacte directe cu procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi.

Niciodată n-am vorbit la telefon cu doamna Kovesi! Nici cu Daniel Morar. Și cu nici un procuror. Și nici nu ne-am văzut în afara cadrului oficial, cînd mergeam ca membru al comisiei SRI. Comisie din care mă gîndesc să mă retrag”, sustine Ghita, intr-un interviu pentru Catalin Tolontan.
 

"Lupta anticoruptie e importanta"

Să fim controlați toți de către DNA! Respect munca procurorilor și voi accepta ce vor spune judecătorii. Și la firma fratelui meu s-au făcut percheziții. Și despre el spun că Justiția să decidă”, arata fostul social-democrat.

CITESTE SI: Sebastian Ghita: Microsoft nu ne-a vandut nicio licenta pentru cele 400 de milioane de euro incasate. Ce spune despre relatia cu SRI

Lupta anticorupție este importantă. Vă mai zic o dată! Eu voi accepta orice decizie dă judecătorul, dacă voi fi trimis în instanță. Așa facem dacă vrem să trăim într-o societate civilizată. Dacă nu, facem ca Buzăianu și renunțăm la cetățenie și mergem în Elveția că nu credem în justiția de aici. Nu e cazul la mine. Eu în România vreau să trăiesc”, mai arata Sebastian Ghita.
 

Tunul “Microsoft”

Sebastian Ghita a vorbit si despre contractul de licentiere “Microsoft”, obiect al unuia dintre cele mai mari dosare de coruptie instrumentate de procurorii DNA:o operaţiune de furt din bugetul României”, afirma Ghita. “. Și Microsoft nu e singurul exemplu”, continua acesta.

Eu spun că s-au descărcat spre zero licenţe! Eu spun că am asistat la o operaţiune de furt din bugetul României de 400 de milioane de euro. Șefii Microsoft din România, nu unul, ci mai mulți care s-au succedat, ofereau privilegiul reprezentării unor intermediari. Cum era Florică, celebrul Florică. Dacă o parte din bani se întorceau la ei, cred că procurorii pot afla. După cum, banii dinspre Florică plecau și la partide”, explica deputatul.
 

“O porcarie imensa”

Ghita vorbeste, in acest context, despre presupuse “ drumuri” facute “la Guvern si la Ambasada SUA” de catre reprezentatii Microsoft.

 “Ei (reprezentantii Microsoft – n.r.) ne-au mințit și Guvernul nostru și și-au mințit și Ambasada lor. Cert e că s-au luat șpăgi imense și, dacă vrei să te minți, zici că le-au luat pentru țară. O porcărie imensă, asta este afacerea Microsoft cu România! Știți că nu noi, ci Uniunea Europeană a oprit-o? Cînd și-a dat seama că se întîmplă în mai multe țări din Est a zis să le plătim la o valoare reziduală și să ne lase Microsoft în pace. Ne-au vîndut o hîrtie pe 400 de milioane de euro”, sustine Sebastian Ghita.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22