Sebastian Ghita, despre cazul in care este anchetat: Extinderea sechestrului pare un fel de RAZBUNARE. Saptamana trecuta s-au facut multe lucruri de-a valma

P.c. | 29.06.2015

Pe aceeași temă

Deputatul Sebastian Ghita a declarat ca masurile luate impotriva sa saptamana trecuta, cum ar fi extinderea masurii sechestrului dispusa de procurorii DNA in dosarul Hertanu si interdictia de a parasi Ploiestiul si de a-si exercita functia de parlamentar, par "un fel de razbunare". Deputatul a mai afirmat ca va merge in cursul zilei de luni la DNA pentru a da noi detalii si explicatii in dosarul Hertanu.


"Nu pricep care e sensul blocarii conturilor persoanelor si firmelor pe care eu nu le-am cunoscut vreodata in viata mea", a declarat Ghita, adaugand ca "astazi, sa sechestrezi conturile unei firme fara un minim de dovezi este un abuz",  a spus Ghita, citat de Hotnews.
 

"Imi e in primul rand rusine de oamenii aceia. Sa pui sechestru pe contul de pensii al mamei, pe un coafor, pe niste firme cu care nu am legatura pare un fel de razbunare", sustine Ghita, calificand "tot ce s-a intamplat saptamana trecuta" drept "un fel de razbunare".
 

CITITI SI: DNA RESPINGE contestaţia lui Sebastian Ghiţă, care ceruse să-şi exercite funcţia de parlamentar si sa poata parasi orasul Ploiesti

 

"Voi merge la procurorul Onea sa fac mai multe cereri. Am senzatia ca saptamana trecuta, lucrurile fiind tensionate si agitate, s-au facut multe lucruri de-a valma. Am citit cu rabdare documentele pe care mi le-a pus la dispozitie, am verificat cu atentie acuzatiile. Din pacate, miercuri, cand acuzatiile au fost aduse, nu am avut posibilitatea sa explic si varianta mea si ceea ce cred eu despre acele acuzatii. Sper ca astazi (...) sa ma primeasca si sa ii pot da noi detalii despre subiectul Hertanu. Au aparut noi inregistrari, documente, pozitii si supozitii la dosar si am gasit argumente care sa il faca sa creada ca implicarea mea in chestiunea cu Hertanu nu a fost cea pe care o suspecteaza", a mai afirmat deputatul.

 

Procurorii anticoruptie au extins urmarirea penala a lui Sebastian Ghita pentru noi fapte de trafic de influenta, evaziune fiscala, spalare de bani, complicitate la schimbarea destinatiei fondurilor UE si coruperea alegatorilor la alegerile parlamentare din 2012 si la cele prezidentiale din 2014.

 

Lui Sebastian Ghiţă i-a fost interzisă exercitarea funcţiei de deputat, aceasta reprezentand o premieră în România. Ghiţă a anunţat că va cere conducerii Camerei Deputaţilor să sesizeze Curtea Constituţională în acest caz.

 

CITESTE SI:

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22