Sebastian Ghita, la ICCJ, unde a contestat sechestrul pe conturi: Sunt in impas financiar, nu pot plati nici factura la energie

M. B. | 30.06.2015

Pe aceeași temă

Înalta Curte de Casație și Justiție a rămas în pronunțare pe contestația depusă de deputatul Sebastian ghiță împotriva sechestrului pus de DNA pe averea sa și conturile sale, fără să existe o limită de sumă și cu prevederea că sunt poprite și sumele ce vor intra în conturile acestuia.

 

Procurorul a explicat că prin prima ordonanţă dn dosarul lui Ghiță s-a dispus sechestru pe o sumă de 10 milioane de lei, după care s-au extins cercetările pentru alte acuzaţii, context în care anchetatorul a apreciat că este nevoie de extinderea măsurii sechestrului asupra bunurilor fără limită de sumă.

 

“Cred că sunt primul cetăţean al României care are sechestru fără limită. Când l-am întrebat pe procuror care e prejudiciul, mi-a spus că îl va stabili, iar eu m-am trezit cu acest sechestru nelimitat. A-ţi spune că nu contează, dar în măsura în care a apărut legea care arată că nu poţi face plăţi în numerar mai mari de 5.000 de euro mă face să cred că această măsură nu mă lasă să trăiesc, să mă apăr, să exist. Mi-a luat acest domn orice libertate şi între altele are pretenţia să îi cer voie să fac orice. Indiferent de cât de bogat mă crede dânsul, eu nu mai pot trăi", a spus Sebastian Ghiță în instanță, citat de Mediafax.

 

Anchetatorii au ps sechestru pe conturile a 51 de firme ce ar fi controlate de Sebastian Ghiță, și ale 24 persoane fizice. Din conturile firmelor se pot face plățile pentru angajați, iar în conturile persoanelor fizice poprirea se aplică cu excepția a 2/3 din salariu.

 

CITITI SI: Cazul Sebastian Ghiţă: DNA EXTINDE urmarirea penala si SECHESTRUL pe avere. Ghita: E putin suspect ca imediat ce o zona din sfera politica pierde alegerile, impotriva ei apar dosare

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22