Sebastian Ghita, Mircea Cosma si Vlad Cosma au atacat masura controlului judiciar

Fara Autor | 20.02.2015

Pe aceeași temă

Deputații Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, precum și președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, au atacat măsura controlului judiciar, impusă de procurorii DNA în cazul deturnării de fonduri europene de către firma cumnatului premierului Victor Ponta.

Procurorii DNA Ploiești au dispus marți începerea urmăririi penale sub control judiciar față de Sebastian Ghiță și Vlad Cosma sub aspectul săvârșirii infracțiunii de sprijinire a unui grup infracțional organizat, iar față de Mircea Cosma pentru săvârșirea infracțiunii de sprijinire a unui grup infracțional organizat și pentru folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite, scrie Agerpres.

Ei ar fi făcut presiuni și ar fi influențat mai multe persoane pentru ca licitația organizată de Hidro Prahova pentru extinderea rețelei de canalizare din Comarnic să fie castigate de Grossmann Engineering Group, în care cumnatul premierului Ponta, Iulian Herțanu, deține pachetul majoritar de acțiuni.

Lucrarea, în valoare de aproape 40 de milioane de lei a fost atribuită către Grossmann și Euro Construct Trading 98 (din grupul Golden Blitz, din care a făcut parte și Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea).

Prejudiciul adus statului în acest caz ar fi, potrivit procurorilor, de peste 10 milioane de lei, și a fost produs prin deturnare de fonduri și evaziune fiscală.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22