Sechestru în dosarul TelDrum. Prejudiciul este de 21 milioane de euro și 30 milioane lei

Dora Vulcan | 21.11.2017

DNA vrea să se asigure că prejudiciul din dosarul Tel Drum, în care este urmărit penal şi Liviu Dragnea, poate fi recuperat în cazul în care acuzaţiile vor fi confirmate şi pedepsite de judecători, transmite Digi 24.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti la Parlament ca va merge marți la DNA. Intrebat de ziaristi daca se va duce la DNA, Dragnea a spus: "O sa merg azi. Merg sa iau in primire sechestrul. Urmeaza probabil sechestrul pe viata". Dragnea a deplâns ”crucificarea sa” prin campaniile celor care stau ”în umbra unor instituții” și care dau ”informații nelegale” despre el în presă. 

 

UPDATE  Suspectii din dosarul "Tel Drum" sunt asteptati marti la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a lua la cunostinta sechestrul impus de anchetatori in acest caz, au precizat, pentru Agerpres, surse judiciare.

 

Conform surselor citate, suspectii si avocatii lor au fost notificati de procurorul de caz de masura impunerii sechestrului si vor fi informati si personal, ceea ce inseamna ca ar putea veni la DNA pentru desfasurarea procedurilor necesare. 

 

Directia anticoruptie spunea, pe 13 noiembrie, ca prejudiciul in acest dosar este de peste 21 milioane de lei.

 

 

Șeful OLAF: Dosarul lui Dragnea a pornit de la investigația OLAF, exemplu de colaborare cu DNA

 

Oficiul European de Luptă Antifraudă a confirmat luni, chiar în timpul declarației făcute de Liviu Dragnea la parlament despre dosarul său, că dosarul DNA a fost întocmit la sesizarea sa, după o investigație proprie în care recomandă recuperarea integrală a 21 de milioane de euro, fonduri europene.

 

 

 „Contribuția OLAF la această anchetă a fost accentuată de DNA. DNA a explicat că dosarul propriu a venit în urma a două investigații făcute de OLAF cu privire la proiecte finanțate de Fondul European de Dezvoltare Regională privind construcția de drumuri în România, care au fost finalizate în mai și septembrie 2016, arată OLAF într-un comunicat făcut public luni. 

 

Oficiul precizează că a găsit „dovezi care sugerează un conflict de interese privind beneficiarul acestor fonduri, oficiali publici și contractor, inclusiv falsificarea de documente în timpul procedurilor de achiziție”.

 

„Unele dintre aceste documente (false, n.red.) au fost trimise de beneficiar către Autoritatea de Managament, rezultând în plata a 21 de milioane de euro din fondurile UE”, mai arată OLAF.

 

Oficiul precizează că investigația OLAF a ajuns la concluzia ca cele 21 de milioane de euro să fie recuperate integral și, de asemenea, Direcția Națională Anticorupție să inițieze acțiunile legale cu privire la acest aspect.

 

„Această investigație a un exemplu perfect al cooperării pozitive dintre OLAF și autoritățile naționale. OLAF a făcut investigații temeinice, care sperăm să aibă un puternic efect de descurajare a corupției”, a declarat Nicholas Ilett, directorul OLAF.

 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat, pentru fapte comise pe vremea când conducea CJ Teleorman, de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul. În același dosar, sunt urmăriți penal doi apropiați ai lui Dragnea, Marian Fișcuci și Petre Pitiș. Despre primul, anchetatorii spun că este „acționar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA” și îl acuză de constituirea unui grup infracțional organizat.

 

Dragnea a negat aceste acuzații.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22