Sechestrul de pe conturile lui Vladescu ridicat ca sa-si poata plati ratele la CEC

Dora Vulcan | 06.07.2016

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au admis, miercuri, contestatia formulata de Sebastian Vladescu in dosarul Rompetrol 2 si au dispus sa fie ridicat partial sechestrul asigurator instituit de DIICOT, mai exact pe suma necesara pentru plata unei rate la banca, transmite Mediafax.

Pe aceeași temă

 

 

"Desfiinteaza, in parte, ordonanta atacata, numai in ceea ce priveste dispozitia de instituire a masurii asiguratorii a sechestrului asupra sumei necesara achitarii ratei lunare aferente contractului de credit pentru nevoi personale nr......incheiat cu CEC Bank S.A. si, in consecinta: Dispune ridicarea partiala a masurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de bani aflate cu care va fi alimentat contul bancar nr. ....., deschis la CEC Bank S.A. pe numele suspectului Vladescu Sebastian Teodor Gheorghe, in limita sumei ce reprezinta contravaloarea ratei lunare stabilita prin contractul de credit pentru nevoi personale nr. .......incheiat cu aceasta banca", se arata in decizia de miercuri a ICCJ. 

 

Practic, judecatorii au admis contestatia formulata de fostul ministru, hotararea de miercuri fiind definitiva. 

 

DIICOT a inceput urmarirea penala fata de fostii ministri Sebastian Vladescu, Mihai Tanasescu, Dan Ioan Popescu si Gheorghe Pogea , instituind sechestru asigurator pe bunurile acestora, pe 17 iunie. Cei patru sunt cercetati pentru constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare in dosarul Rompetrol 2.

 

Marti, tot la ICCJ, judecatorii au respins cererea de ridicare a schestrului asigurator in cazul lui Mihai Tanasescu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22