Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Gelu Puiu, și-a dat demisia, acuzat fiind de șantaj

Laurentiu Gheorghe | 20.04.2021

Secretarul de stat Gelu Puiu (PNL) și-a înaintat demisia, pe care am acceptat-o, a anunțat marți premierul Florin Cîțu, în urma dezvăluirilor făcute de Recorder.ro.

Pe aceeași temă

Secretarul de stat Gelu Puiu şi-a dat demisia din funcţia pe care o avea în Ministerul Mediului, anunţ făcut de Florin Cîţu marţi, după ce în spaţiul public au apărut înregistrări cu acesta când făcea presiuni politice pentru schimbarea din funcţia a mai multor directori din sistemul silvic.

„În primul rând vreau să vă anunţ că domnul secretar de stat Gelu Puiu de la Ministerul Mediului şi-a înaintat demisia, pe care i-am acceptat-o”, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, premierul Florin Cîţu. Gelu Puiu a fost numit secretar de stat în decembrie 2019, de fostul ministru al Mediului Costel Alexe.

Demisia vine după ce Recorder a publicat un material în care arată cum mai mulţi şefi de direcţii silvice din întreaga ţară „au fost schimbaţi din funcţie în urma unei campanii de şantaj coordonate de la vârful Ministerului Mediului”.

Din înregistrări rezultă că omul care a pus în practică această operaţiune a fost secretarul de stat Gelu Puiu, Acesta s-a lăudat în faţa apropiaţilor că a schimbat peste 20 de directori din sistemul silvic prin aceeaşi metodă: ameninţându-i cu controale care sigur vor descoperi o neregulă.

Mai departe, Gelu Puiu îi raporta ministrului Costel Alexe, care se interesa dacă funcţiile din ţară au fost eliberate.

Investigația Recorder o puteți urmări AICI.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22