Secretarul general al NATO se declara ingrijorat de situatia din estul Ucrainei

T.d. | 16.06.2015

Pe aceeași temă

Situatia din estul Ucrainei este aparent stabilizata, in conditiile in care Federatia Rusa ramane capabila sa atace tara vecina intr-un timp scurt, atrage atentia secretarul general al NATO.

Potrivit lui Jens Stoltenberg, situatia din estul separatist al Ucrainei provoaca ingrijorare printre Aliati.

Acest lucru stârnește îngrijorare. Aș vrea să subliniez că acordul privind încetarea focului are o importanță deosebită pentru toate părțile (implicate) și orice încercare de a extinde teritoriul aflat sub controlul separatiștilor va fi inacceptabilă pentru comunitatea internațională”, a spus Stoltenberg pentru agentia poloneza PAP, citat de Agerpres.

Liderul Aliantei Nord Atlantice a cerut din nou Moscovei sa isi retraga trupele si armamentul dislocate pe teritoriul ucrainean.
 

Americanii pregatesc armament pentru Europa de Est, Moscova e iritata

Dupa ce presa americana a scris despre intentia Washingtonului de a plasa trupe si armament greu in mai multe state din Europa de Est – printre care Polonia si Romania -, Moscova a reactionat, amenintand cu contra-masuri similare.

Ministerul rus al Afacerilor Externe a transmis aseara ca prevederile Actului Fondator Federația Rusă-NATO din 1997 vor fi subminate daca SUA va amplasa echipamente militare pe flancul de est al NATO.

"Apariția unor astfel de informații confirmă faptul că Statele Unite, în colaborare cu aliații săi, s-au angajat serios să submineze dispozițiile-cheie ale Actului Fondator Rusia-NATO din 1997, potrivit cărora alianța a promis să nu desfășoare forțe combatante substanțiale pe teritoriul țărilor menționate în mod continuu", afirmă Departamentul de Informații și Presă din MAE rus într-un comunicat.

În comunicat, ministerul își exprimă de asemenea speranța că situația actuală din Europa "nu va aluneca spre o nouă confruntare militară, cu consecințe periculoase".

Un general rus a declarat ieri ca Rusia va suplimenta trupele la graniță, ca reacție la intenția americanilor de a amplasa armament greu în Europa de Est și țările baltice

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22