Secretarul general al OCDE, la Bucureşti. România va intra în cel mai select club economic mondial

Redactia | 28.01.2022

Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Mathias Cormann, vine vineri la București și se va întâni cu președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.

Pe aceeași temă

Secretarul general al OCDE va fi întâmpinat în cursul dimineţii de premierul Nicolae Ciucă la Palatul Victoria, unde vor avea o întrevedere oficială.

De la ora 10,30 este programat evenimentul de lansare a studiului "Economic Survey of Romania", în cadrul căreia vor lua cuvântul cei doi oficiali.

Mathias Cormann va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, de la ora 13,00.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, joi, la Digi24, că România a fost, din punct de vedere tehnic, cel mai bine clasat candidat dintre cele șase state care au fost admise recent în procesul de aderare la OCDE. Oficialul din Guvern a precizat că aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică "ne va așeza într-un veritabil club select al celor mai importante economii din lume".

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat, marţi, decizia Consiliului OCDE de lansare a negocierilor de aderare cu România.

"Salut călduros decizia OCDE de astăzi de deschidere a negocierilor de aderare cu România. Mulţumesc secretarului general Mathias Cormann şi statelor membre pentru susţinerea candidaturii României! Rămânem angajaţi să atingem obiectivul aderării la OCDE, cu energie şi determinare", a scris şeful statului pe Facebook.
Şi Guvernul a salutat decizia Consiliului OCDE privind lansarea negocierilor de aderare cu România, subliniind într-un comunicat de presă că, prin această decizie, ţara noastră se apropie semnificativ de atingerea unuia dintre obiectivele sale strategice de politică externă, unanim împărtăşit şi asumat constant la cel mai înalt nivel al statului, şi anume, obţinerea statutului de membru al Organizaţiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22