Secția de judecători i-a retras cererea de demisie Danei Gârbovan. Revine în magistratură

Laurentiu Gheorghe | 03.09.2019

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat în ședința de marți cererea Danei Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură. Votul a fost 8-1 pentru acceptarea cererii.

Pe aceeași temă

Potrivit ordinii de zi publicate pe pagina de internet a CSM, Secţia a luat în discuţie „renunţarea la cererea de eliberare din funcţie, prin demisie, a doamnei Dana Cristina Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj”.

Dana Gîrbovan a anunțat, săptămâna trecută, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis respingerea numirii ei în funcţia de ministru al Justiţiei, că îşi va retrage demisia din magistratură. Ea a benficiat de ajutorul CSM, care nu a trimis la Administrația Prezidențială demisia ei.

Context:

Pe 26 august, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii luase act de demisia din magistratură a judecătoarei Dana Gîrbovan.

Președintele CSM, Lia Savonea, nu a trimis la Administrația Prezidențială decizia CSM privind propunerea de eliberare a Danei Gîrbovan din funcția de magistrat, astfel încât Președintele Klaus Iohannis să nu poată semna decretul de scoatere din magistratură.

Retragerea demisiei este controversată, din cauză că procedura legală nu s-a finalizat. Dana Gîrbovan nu ar mai putea fi primită în magistratură pentru că, dacă se consideră că încă era judecător în momentul în care propunerea de ministru a ajuns pe masa lui Klaus Iohannis, este afectat principiul separației puterilor în stat. Asta înseamnă că Gîrbovan făcea parte și din puterea judecătoreacă si din cea executivă, au declarat surse din magistratură pentru G4Media.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22