Secția Specială a început urmărirea penală față de șeful DNA Constanța, pentru abuz în serviciu

Laurentiu Gheorghe | 11.06.2019

Procurorul Andrei Bodean care a investigat în dosarele în care Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre au fost condamnați este anchetat sub acuzațiile de abuz în serviciu și represiune nedreaptă.

Pe aceeași temă

Șeful DNA Constanța, Andrei Bodean, procurorul care a făcut investigația în urma căreia Nicușor Constantinescu a ajuns la închisoare și care a instrumentat dosarul în care Radu Mazăre a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în primă instanță, a declarat luni la ieșirea de la Secția Specială că a fost pus sub invinuire pentru abuz în serviciu și represiune nedreaptă.

Întrebat de ziariști dacă este o vânătoare de vrăjitoare împotriva DNA, șeful DNA Constanța, Andrei Bodean a declarat: ”Nu aș putea să spun așa ceva”.

Potrivit declarațiilor făcute de Bodean duminică pentru G4Media.ro, cel mai probabil este vorba de un dosar deschis în urma plângerii avocatului Sorin Calaigii, trimis în judecată de șeful DNA Constanța și condamnat atât de Curtea de Apel București, cât și de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), la închisoare cu executare. Avocatul a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare pentru trafic de influență.

Șeful DNA Constanța a declarat, de asemenea, că ÎCCJ a mai judecat o dată speța în care Calaigii îl acuză că ar fi falsificat înregistrări și ar fi instrumentat ilegal probe din dosar. Judecătorii au respins atunci cererea avocatului și au decis că dosarul a fost instrumentat conform legii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22