Securitatea pe flancul estic al NATO si defrisarile ilegale de paduri, pe agenda sedintei CSAT de astazi

T.d. | 30.07.2015

Pe aceeași temă

Defrisarile ilegale si evolutiile de securitate in regiune au fost puse in discutie in cadrul sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii de astazi.

Sedinta condusa de presedintele Klaus Iohannis a ridicat doua probleme majore in actualul context regional: situatia de securitate in flancul estic al Aliantei Nord-Atlantice si chestiunea defrisarilor ilegale de paduri din tara.

Membrii Consiliului au analizat evoluţiile de securitate din proximitatea flancului estic al NATO, impactul regional şi consecinţele pentru România ale acestor evoluţii, precum şi preocupările mai ample la nivel aliat faţă de riscul escaladării situaţiei din proximitatea geografică sudică a Alianţei Nord-Atlantice”, transmite Administratia Prezidentiala.

Palatul Cotroceni mai arata ca, “în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, au fost analizate riscurile şi vulnerabilităţile la adresa patrimoniului forestier naţional, determinate de defrişările ilegale, cu impact major asupra climatului de afaceri şi, implicit, în planul prejudicierii bugetului general consolidat de stat”.

Sedinta CSAT de astazi i-a reunit pe vicepremierul pe securitate nationala Gabriel Oprea, ministrul Apararii Mircea Dusa, sefii de la Externe (Bogdan Aurescu), Finante (Eugen Teodorovici), directorii principalelor servicii de informatii – SRI, Eduard Hellvig si SIE, Mihai-Razvan Ungureanu, seful Statului Major General, general-locotenentul Nicolae Ciuca, dar si consilierul prezidential pe securitate nationala Ion Oprisor si secretarul CSAT, generalul de brigade Mihai Somordolea.

Cea mai notabila absenta de la sedinta este cea a premierului Victor Ponta, plecat in concediu.

Sedinta de astazi a CSAT a fost cea de-a treia condusa de Klaus Iohannis de la inceputul mandatului de presedinte.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22