Sedinta a Comitetului de urgenta al Capitalei pentru analiza situatiei din Cotroceni

Iulian Popescu | 20.12.2015

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a cerut întrunirea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă care să analizeze stadiul reparaţiilor din zona Eroilor, după ce lucrările la noua linie de metrou au provocat surparea unei porțiuni de carosabil.

Pe aceeași temă

 

Circulaţia rămâne închisă în zona Eroilor din Capitală, acolo unde terenul s-a surpat acum o săptămână din cauza lucrărilor de extindere a magistralei de metrou.

 

Perimetrul este în continuare izolat, iar muncitorii lucrează încă la stabilizarea zonei, scrie TVRinfo.

 

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, spune că, deocamdată, nu există niciun termen ferm cu privire la rezolvarea situaţiei. O analiză va fi făcută miercuri, la Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Nici locatarii din zonă, care au fost evacuaţi, nu pot reveni încă la casele lor. Unii sunt cazaţi cu chirie, pe cheltuiala constructorului, alţii au preferat să rămână la rude.

 

Consolidarea blocului a fost finalizată. Mai e nevoie însă de recepţia lucrării, care să garanteze siguranţa locatarilor.

 

***

 

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor între str. Carol Davila şi Pod Eroilor şi pe bulevardul Eroilor Sanitari între str. Carol Davila şi Piaţă Operei, a fost întrerupt, sâmbătă, 12 decembrie, în jurul prânzului, din cauza surpării terenului, existând riscul de prăbuşire a carosabilului. Incidentul a fost semnalat, sâmbătă, de constructorul care efectueză lucrări de modernizare şi extindere pentru Metrorex.

 

Ministerul Transporturilor a transmis sâmbăta trecută primele concluzii ale incidentului din Cotroceni.

"Ca urmare a străpungerii planificate a peretelui de beton armat al incintei stației de metrou Eroilor în zona intersecției dintre axul 1 și linia 2 pentru intrarea în stație a utilajului TBM, s-au produs infiltrații cu antrenare de material solid pe conturul utilajului.

Fenomenul s-a declanșat în data de 11 decembrie 2015, la ora 15,30, generând tasări sub placa carosabilă.

Imediat, constructorul a umplut golurile apărute sub carosabil cu circa 70 mc de beton.

Fenomenul de tasare a continuat și astăzi, drept pentru care au fost luate mai multe măsuri pentru stabilizarea zonei din subteran.

Constructorul susține că tendința tasărilor este spre stagnare, dar ca măsură asiguratorie, zona va fi în continuare monitorizată".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22