Ședința a conducerii PSD pentru pregătirea Congresului din 29 iunie și numirea vicepremierilor

Laurentiu Gheorghe | 10.06.2019

Înaintea ședinței BPN al PSD, Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Călin Popescu Tăriceanu cu care a discutat despre moțiunea de cenzură care va fi depusă în cursul acestei săptămâni.

Pe aceeași temă

Luni de la ora 11 este anunțată reuniunea Biroului Permanent Național al PSD în care se va discuta organizarea Congresului extraordinar din 29 iunie și noile propuneri de vicepremieri. Numele cel mai des pomenite sunt Eugen Teodorovici, în locul lui Viorel Ștefan, iar portofoliul de vicepremier pe parteneriate strategice să fie ocupat de Ștefan Radu Oprea, ministru pentru Mediul de Afaceri, au precizat pentru Mediafax surse din PSD.

Totodată, Viorel Ștefan ar urma să demisioneze, iar PSD să facă o propunere de vicepremier interimar. Viorel Ștefan a fost numit membru al Curţii de Conturi a Uniunii Europene, mandat care începe de la 1 iulie.

Unii social-democrați au sugerat ca ambele propuneri pentru vicepremieri plini să fie făcute concomitent, aproape de perioada expirării interimatului, interval care durează 45 de zile, potrivit legii, au explicat sursele citate.

Prin urmare, partidul ar putea propune alți doi social-democrați pentru cele două funcții în Guvern, după Congresul din 29 iunie sau în pregătirea evenimentului la care va fi aleasă conducerea PSD și va fi modificat statutul în sensul revenirii la alegeri prin delegați.

La CEx al PSD de vineri a fost stabilit data Congresului extraordinar pe 29 iunie. Paul Stănescu a demisionat din funcția de președinte executiv interimar al partidului, însă a anunțat ulterior că ar putea candida pentru funcția de vicepreședinte PSD.

Surse social-democrate au declarat că Viorica Dăncilă le-a transmis colegilor din CEx că nu vrea să candideze la prezidențiale și că îl va sprijini pe cel pe care îl va nominaliza PSD. Printre cei care ar fi interesați să intre în cursă sunt Eugen Teodorovici, Olguța Vasilescu și Marian Oprișan, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22