Ședința CEx a PSD cu țipete, plânsete și excluderi. Viorica Dăncilă a făcut o criză de nervi

Laurentiu Gheorghe | 12.11.2019

Ședința CEx a PSD de după turul întâi al prezidențialelor s-a lăsat cu țipete și plânsete, de la uși trântite până la amenințări cu demisii, sau chiar retragerea din cursa electorală a Vioricăi Dăncilă.

Pe aceeași temă

Olguța Vasilescu amenință că părăsește postul de coordonator al campaniei electorale a Vioricăi Dăncilă după ce soțul ei, Claudiu Manda, ar fi jignit candidatul partidului: „Nu putem câștiga cu o proastă ca Dăncilă”, spun surse din partid citate de G4Media.ro. Dăncilă i-a spus soțului lui Vasilescu că „un barbat adevarat nu procedeaza asa”.

La ora 18:00 Viorica Dăncilă a ieșit plângând din sala unde se ține ședința CEx, trântind ușa, după care s-a închis în biroul președintelui PSD. Claudiu Manda, europarlamentar și șeful organizației de Dolj, s-a dus după ea și încearcă s-o împace. Dăncilă le-a mai reproșat baronilor PSD că „au fost plecați în vacanță” în timpul campaniei.

La Dolj, Viorica Dăncilă a obținut 36,7% din voturi la alegerile de duminică, unul dintre cele mai bune scoruri din țară obținute de PSD. De asemenea, la europarlamentarele din luna mai, PSD a obținut peste 40% din voturi în județ, dar a pierdut în favoarea USR municipiul Craiova, unde șefa filialei locale este Olguța Vasilescu.

De asemenea, primarul Bacăului, Cosmin Necula, și cei trei parlamentari care au votat pentru Guvernul Orban, Eugen Gioancă, Cristina Burciu și Elena Hărătău, au fost excluși din partid.

UPDATE: Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a fost exclusă marți, în ședința CEX PSD, spun surse din partid.

****

Ședința a fost convocată de Viorica Dăncilă pentru a analiza rezultatul alegerilor de duminică, considerat prost în ciuda faptului că a reușit să intre în al doilea tur al prezidențialelor. Baronii PSD aveau de atins anumite procente de voturi pentru șefa partidului și li se spusese dinaintea alegerilor că dacă nu vor reuși să atingă aceste țințe, vor fi demiși.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22