Ședința Coaliției: USR PLUS cere demisia premierului. PNL vrea doar un nou ministru al Sănătății

Laurentiu Gheorghe | 19.04.2021

În ședința Coaliției USR PLUS cere demisia lui Cîțu și remanierea miniștrilor, doar cu acordul partidului care i-a numit. Liberalii resping orice condiționare pentru continuarea guvernării.

Pe aceeași temă

La ședința Coaliției, prima după demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, participă Dan Barna și Dragoș Tudorache (USR PLUS), premierul Florin Cîțu, liderul UDMR, Kelemen Hunor, și Orban.

Înaintea ședinței Coaliției, programată de la ora 17.00, a avut loc o ședință a USR-PLUS.

Conform surselor citate de HotNews, mandatul acordat de conducerea USR PLUS reprezentanților săi la negocieri, cuprinde retragerea lui Florin Cîțu, evaluarea miniștrlor, inclusiv a premierului, să aibă loc doar în Coaliție și întâlniri regulate între premier și vicepremieri.

Anterior acestei ședințe conducerea PNL, prin vocea liderului Ludovic Orban, s-a decis susținerea totală a premierului Florin Cîțu, și remanierea oricărui ministru care va ataca în continuare Guvernul din care face parte.

Declarațiile războinice ale celor de la USR PLUS au culminat cu cele ale ministrului Transporturilor, care l-a denumit pe Cîțu, un „zombi politic” iar conducerea partidului îl consideră un „vătaf”, cu care u se mai poate discuta.

Întrebat dacă se va ajunge astăzi la o decizie în Coaliție, Dan Barna a declarat „vom vedea”. USR PLUS a decis ca mandatul să fie unul ferm: retragerea sprijinului politic pentru premierul Florin Cîțu, iar evaluarea miniștrilor și a premierului să fie făcută de liderii coaliției, nu la Palatul Victoria, susțin surse din partid.

La această sedință nu va fi avansat niciun nume pentru portofoliul Sănătății, cei de la USR PLUS dorind să crească presiunea asupra liberalilor.

În același timp, liberalii și premierul vor cere în ședința Coaliției celor din USR PLUS să facă o nominalizare pentru ministerul Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu. Referitor la o posibilă solicitare a celor din USR PLUS, privind garanții suplimentare scrise de la PNL că premierul nu va mai demite un alt ministru al partenerilor fără acordul acestora, surse guvernamentale susțin că Florin Cîțu nu este de acord și nu va semna un astfel de document.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22