Ședința conducerii Parlamentului referitoare la moțiunea de cenzură a PSD s-a amânat pentru ora 17

Laurentiu Gheorghe | 04.02.2020

Ședința Birourilor Permanente ale Parlamentului se amână pentru ora 17:00 după ce reprezentanții PSD și UDMR au boicotat ședința în care trebuia stabilit calendarul dezbaterii moțiunii de cenzură.

Pe aceeași temă

Suspendarea ședinței are loc în contextul în care parlamentarii au primit informația că Guvernul pregătește mai multe ordonanțe care reglementează alegerea primarilor în două tururi, organizarea alegerilor anticipate și alegerea șefilor de Consilii Județene.

PSD se teme ca Guvernul dă ordonanță pe alegerea primarilor în două tururi. Liderul de grup al PSD de la Camera Deputaților, Alfred Simonis a declarat că că PSD "are informaţii serioase" conform cărora Guvernul ar urma să adopte o OUG privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„Au existat informaţii serioase conform cărora Guvernul Orban intenţionează să emită Ordonanţă de Urgenţă astăzi pentru alegerea primarilor în două tururi. În aceste condiţii, moţiunea de cenzură fiind depusă împotriva unei angajări de răspundere exact pe acelaşi obiect de reglementare am hotărât cu toți membrii Birourilor Permanente Reunite din partea PSD să aşteptăm şedinţa de guvern şi să constatăm dacă informaţiile noastre sunt corecte sau nu”, a declarat, la Parlament Alfred Simonis.

Simonis a precizat că PSD susţine dezbaterea moţiunii de cenzură miercuri la ora 12.00, dar că dacă Guvernul adopt OUG privind alegerea primarilor din două tururi de scrutin moţiunea de cenzură "nu mai are obiect”. Liderii PNL au negat orice inițiativă a Guvernului pentru o Ordonanță pentru alegerea primarilor în două tururi.

Confruntat cu posibilitatea demiterii la moțiunea de cenzură, Guvernul Orban, care și-a asumat declanșarea anticipatelor, pregătește terenul pentru organizarea alegerilor înainte de termen.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22