Sedință de Guvern pentru prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe întreg teritoriul României

Laurentiu Gheorghe | 15.07.2020

Premierul Ludovic Orban a anunțat în debutul ședinței extraordinare de guvern că din hotărârea de guvern vor fi excluse referirile la carantină și izolare până la publicarea legii în Monitorul Oficial.

Pe aceeași temă

Secretarul de stat, Raed Arafat, a explicat în deschiderea ședinței de guvern că s-au parcurs toți pașii procedurali pentru aprobarea HG:

„Am avut grupul tehnico-științific, s-a elaborat nota de fundamentare pentru prelungirea stării de alertă. Măsurile au fost aprobate și în CNSU și mai trebuie aprobată HG în ședința de Guvern”, a spus Arafat.

Orban a precizat că nu se introduce nicio restricție nouă și nici măsuri de relaxare suplimentare.

Premierul a precizat că măsurile privind izolarea și carantinarea vor fi scoase din HG și introduse după adoptarea de către Parlament și intrarea în vigoare a legii privind carantina și izolarea, când va fi organizată o nouă ședință extraordinară de guvern.

Referitor la legea privind instituirea carantinei și izolarii la domiciliu, premierul Orban a declarat, miercuri seară, la începutul şedinţei de Guvern, că „se pare că s-au înţeles în comisie” (Comisia juridica a Senatului - n.r.), astfel că va fi finalizat raportul la lege privind carantina. „Aştept să fiu informat când este convocat plenul, pentru a participa la plen, ca să susţin proiectul de lege”, a spus el.

„În sfârşit am o veste bună, domnule Arafat, stimaţi colegi. Se pare că s-au înţeles în comisie şi vor finaliza raportul la lege şi aştept să fiu informat când este convocat plenul pentru a participa la plen ca să susţin proiectul de lege în plen”, a afirmat premierul Orban, în debutul şedinţei de Guvern.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22