Ședință de urgență a coaliției PSD-ALDE pentru candidatul comun la prezidențiale

Dora Vulcan | 24.06.2019

Coaliția de guvernare se întrunește luni pentru discuții despre candidatul comun la prezidențiale. Cu o seară în urmă premierul Dăncilă a spus că ia în calcul și un candidat comun.

Pe aceeași temă

Viorica Dăncilă a spus duminică seară că în sondajele interne pe care le va face pentru desemnarea unui candidat la președinție va fi testat și un candidat comun PSD-ALDE.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, Liviu Pleşoianu și Șerban Nicolae și-au anunțat până acum internția de a candida la președinția României. Mihai Fifor a lăsat de înțeles și el, într-un comentariu la o postare pe Facebook, că ar putea candida la președinția României.

Miercuri, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu a renunțat nicio clipă la candidatura sa la președinție și a amintit PSD teza candidaturii comune.

"Am anunțat de mai demult intenția de a candida la prezidențiale, dar am discutat cu colegii mei din PSD că e mult mai util să avem o candidatură comună. Sigur că în perioada următoare o să discutăm cu cei din PSD”, a afirmat Tăriceanu, miercuri, la Parlament.


Viorica Dăncilă, președinte interimar al PSD, partid alături de care ALDE guvernează, nu a exclus posibilitatea unei candidaturi comune la prezidențiale dar a ținut să precizeze că prioritate vor avea membrii PSD în sondajele pe care partidul său le va face pentru a decide cu cine va merse în cursa pentru Cotroceni.

Ea a exclus posibilitatea ruperii alianței în cazul în care cele două partide vor merge cu propriul candidat la președinție și a spus că ”lucrurile trebuie separate” iar coaliția e prea solidă ca să se rupă dintr-atâta lucru.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22