Sedinta extraordinara in Parlament pentru Codul Fiscal, in 24-26 august. Dragnea: Nu sunt motive sa modificam actul normativ

T.d. | 27.07.2015

Pe aceeași temă

O sesiune extraordinara a Parlamentului ar urma sa aiba loc intre 24 si 26 august in vederea dezbaterii cererii de reexaminare a Codului Fiscal, actiune solicitata de presedintele Iohannis.

In acest sens, Biroul Permanent National al PSD a decis sa ceara sesiune extraordinara, discutiile urmand a fi sustinute pe 24 august in Senat, iar pe 25-26 la Camera Deputatilor, potrivit HotNews.

In 17 iulie, presedintele tarii a decis sa nu promulge noul Cod Fiscal si sa-l retrimita in Parlament spre reexaminare. Klaus Iohannis a atras atentia ca masurile cuprinse in noua legislatie fiscala vor avea consecinte importante asupra consolidarii fiscale. Seful statului a subliniat nevoia unei atitudini echilibrate in aceasta chestiune pentru a evita eventuale disfunctionalitati.

In replica, premierul Ponta a spus ca decizia de respingere a noului Cod Fiscal este pur politica, Iohannis urmarind sa blocheze activitatea economica a Executivului.

De altfel, Iohannis nu este singurul critic al actului normativ in cauza. Si Guvernatorul Bancii Nationale Mugur Isarescu a spus ca pachetul de reduceri fiscale prevazut in noul Cod Fiscal e “ inaplicabil”.

Intrebat de afirmatiile lui Isarescu, seful interimar al PSD Liviu Dragnea a raspuns: "Ma preocupa. Nu cred ca s-a adoptat Codul Fiscal undeva intr-o baie, acolo au fost specialisti. Nu vreau sa cedam pur si simplu".

Dragnea a precizat ca ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, urmeaza a avea discutii pe tema Codului Fiscal cu toate institutiile implicate, inclusiv cu Banca Nationala. O noua analiza si o prognoza privind efectele vor fi facute.

In plus, pentru presedintele interimar al PSD nu sunt motive pentru a fi modificat Codul, astfel ca actul normativ isi va urma procedura normala in Parlament.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22