Șefa ANAF, Mirela Călugăreanu, numită președinte al CA al CEC Bank de către ministrul Finanțelor

Laurentiu Gheorghe | 04.09.2020

Mirela Călugăreanu, numită șefă ANAF în timpul guvernării PSD și păstrată în funcție de Guvernul Orban, a preluat funcția de președinte al Consiliului de Administrație al CEC Bank.

Pe aceeași temă

CEC Bank a anuntat schimbari in Consiliul de Administratie aprobate vineri de Adunarea Generala a Actionarilor, astfel ca sefa ANAF, Mirela Calugareanu, a fost numita presedintele Consiliului de Administratie al CEC Bank in locul lui Valentin Mavrodin, care a fost revocat.

A fost numita sefa in 2017, in timpul guvernului Tudose. Schimbata de la sefia ANAF in 2018, a revenit in functie in 2019, fiind numita de premierul PSD Viorica Dancila. Guvernul Orban a mentinut-o in functie.

"Adunarea Generala a actionarilor CEC Bank, institutie de credit controlata integral de statul roman, prin Ministerul de Finante, a aprobat azi schimbari la nivelul Consiliului de Administratie. Astfel, Mirela Calugareanu, membru ne-executiv al Consiliului de Administratie al CEC Bank din 2017, a fost numita presedinte al Consiliului, in locul lui Valentin Mavrodin, al carui mandat de Presedinte a fost revocat, acesta ramanand membru ne-executiv in cadrul Consiliului de Administratie", arata banca intr-un comunicat.

Conducerea CEC Bank este asigurata de Consiliul de Administratie, care are in componenta sapte membri executivi si ne-executivi numiti de Adunarea Generala a Actionarilor.

Din randul membrilor Consiliului de Administratie, cei executivi sunt si membri ai Comitetului de Directie al bancii, prin care asigura conducerea operationala a acesteia.

Astfel, Consiliul de Administratie al bancii este format din: Mirela Calugareanu (presedinte al Consiliului de Administratie, membru ne-executiv) si membri ne-executivi: Valentin Mavrodin, Ciprian Badea, Mirela Sitoiu, Mihai Gogancea Vatasoiu, dar si Bogdan Constantin Neascu (membru executiv, Director General si presedinte la Comitetului de Directie) si Mihaela Lucica Popa, membru executiv, membru al Comitetului de Directie.

Mirela Calugareanu (53 de ani), noul presedinte al Consiliului de Administratie al CEC Bank, este membru al CA din 2017. In prezent, este presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Are peste 29 de ani de experienta in Finante Publice, ocupand diferite pozitii in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Bucuresti si in cadrul ANAF.

Mirela Calugareanu a fost coordonator al proiectului de Modernizare a Administratiei Fiscale, in parteneriat cu Banca Mondiala, prin care s-a urmarit informatizarea institutiei. Mirela Calugareanu este absolventa ASE, expert contabil CECCAR si detine un doctorat in finante.

Fondata in 1864, CEC Bank are in prezent cea mai extinsa retea nationala, cu peste 1.000 de sucursale si unitati teritoriale si active de peste 36 miliarde lei, la sfarsitul primului semestru din 2020.

Statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, este unicul actionar al CEC Bank, iar in luna noiembrie 2019, in urma acordului Comisiei Europene, capitalul bancii a fost majorat cu 940 milioane lei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22