Șefa CSM Lia Savonea nu sesizează CCR în legătură cu afirmațiile Vioricăi Dăncilă legate de justiție

Laurentiu Gheorghe | 22.10.2019

Sesizarea CCR a fost cerută de 7 membri ai CSM după ce Viorica Dăncilă a spus într-o ședință a PSD că mizele moțiunii de cenzură sunt „legate de dosare, de secția specială, de numirea procurorilor”.

Pe aceeași temă

Potrivit unor surse judiciare, citate de HotNews.ro, Lia Savonea, șefa CSM a răspuns printr-un mail în care susține că nu poate fi sesizată Curtea Constituțională, cu privire la potențialul conflict juridic de natură constituțională, deoarece nu sunt întrunite elementele necesare unei astfel de cereri.

Șapte membri ai Consiliului Superior al Magistraturii i-au cerut președintelui CSM, Lia Savonea, să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu înregistrările apărute în spațiul public în care premierul Viorica Dăncilă spune la o ședință cu parlamentarii PSD că mizele moțiunii de cenzură sunt „legate de dosare, de secția specială, de numirea procurorilor".

Cei șapte membri ai CSM consideră că prin aceste afirmații Viorica Dăncilă „ştirbeşte în mod grav independenţa autorităţii judecătoreşti” și demonstrează că Guvernul şi-a arogat competenţa constituţională a autorităţii judecătoreşti”.

Cei șapte membri ai CSM care formulează această solicitare sunt judecătorii Andrea Chiș, Bogdan Mateescu și Mihai Bălan și procurorii Tatiana Toader, Florin Deac, Mihai Cristian Ban și Nicolae Andrei Solomon, ce au boicotat mai multe ședințe ale CSM în care Lia Savonea a încercat numirea Adinei Florea la șefia Secției de anchetare a magistraților.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22