Șefa de la protecția datelor, care a amenințat Rise Project cu amendă, reconfirmată în funcție

Redactia | 27.11.2018

Șefa Autorității pentru Protecția Datelor, care a amenințat Rise Project cu amendă de 20 de milioane de euro dacă nu divulgă sursele jurnalistice, a fost reînvestită în funcție pentru încă cinci ani.

Pe aceeași temă

Plenul Senatului a numit-o luni, pentru încă un mandat, pe Ancuţa Gianina Opre ca preşedinte al Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), instituție care a amenințat Rise Project cu o amendă de 20 de milioane de euro dacă nu respectă presupuse prevederi legale în scandalul #TeleormanLeaks, transmite Agerpres.

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a cerut Rise Project să dezvăluie sursa informațiilor și imaginilor publicate în serialul de dezvăluiri #TeleormanLeaks, potrivit unor documente publicate de Rise Project pe contul de Facebook.

Ziariștii Rise Project reclamă faptul că ”Gruparea Dragnea încearcă să intimideze RISE Project, invocând legislația europeană, după ce ei înșiși au fost acuzați că ar fi furat bani europeni. Astăzi, prin această notificare, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) ne solicită divulgarea surselor în cazul #TeleormanLeaks și informații despre toate datele pe care le deținem. ANSPCD mai amenință cu penalități de 20 de milioane de euro în caz că nu furnizăm acces la sistemele noastre informatice”, arată Rise Project pe contul lor pe Facebook.

Ancuța Gianina Opre are o carieră strâns legată de PSD, partid care a propulsat-o în diferite demnități publice. În plus, ea este urmărită penal într-un dosar DNA. Dosarul a fost deschis de DNA în februarie 2017, amintește G4Media.ro care citează DNA.

Opre a recunoscut într-o declarație dată în fața procurorilor, că a locuit vreme de un an și jumătate într-o casă pusă la dispoziție de Marian Vanghelie, casă despre care DNA spune că a fost primită drept șpagă de fostul primar pesedist, scrie G4media.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22