Șefa PSD, Viorica Dăncilă, amenință cu plângere penală pe numele lui Klaus Iohannis

Laurentiu Gheorghe | 31.08.2019

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat, sâmbătă, la CEx-ul PSD de la Mamaia, că va depune plângere penală împotriva lui Iohannis pentru că a spus despre Guvern că este „corupt” fără să aibă probe.

Pe aceeași temă

Potrivit surselor citate de Mediafax, plângerea penală va fi depusă luni dimineaţă, i-a informat Dăncilă pe social-democrații prezenți la ședința de Comitet executiv de la malul mării.

Viorica Dăncilă s-a simțit atacată, mai ales că este în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, că șeful statului și-a permis să numească Guvernul PSD pe care îl conduce ca fiind „corupt” fără ca acest lucru să fie în vreun fel dovedit în justiție.

Ea a spus că este revoltător faptul că şeful statului se foloseşte de tribuna oficială a Administraţiei Prezidenţiale pentru a folosi expresia „Guvern corupt”. Premierul îi cere preşedintelui să prezinte urgent probe în acest sens, în caz contrar îl amenință că va suferi rigorile legii.

„Este de-a dreptul revoltător faptul că domnul Iohannis foloseşte de la tribuna oficială a Administraţiei Prezidenţiale expresia «Guvern corupt». Îl somez pe candidatul Klaus Iohannis să prezinte de urgenţă probe pentru această afirmaţie care dăunează profund imaginii României. Îi asigur pe toţi românii că în ceea ce mă priveşte, nu a existat niciun act de corupţie şi nicio problemă de ordin juridic care să umbrească activitatea mea”, a spus Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Fără a face însă vreo precizare referitoare la ministrii interimari propusi de Dancilă în urma respingerii nominalizaților pentru portofoliile eliberate.

„Nu ar trebui să fie, însă, nicio surpriză pentru nimeni. Dimpotrivă, este rezultatul firesc a doi ani şi jumătate de guvernare haotică, incompetentă şi coruptă. Prin votul din 26 mai, românii le-au transmis PSD şi ALDE un mesaj extrem de clar, pe care ei, PSD şi ALDE, pur şi simplu se fac că nu îl înţeleg”, a explicat Klaus Iohannis.

Dăncilă sesizează CCR

Premierul Viorica Dăncilă a mai spus, sâmbătă, în şedinţa Comitetului Executiv PSD de la Mamaia, că se va adresa Curţii Constituţionale, dacă preşedintele Klaus Iohannis nu va accepta interimarii propuşi de PSD, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Potrivit surselor citate, problema interimarilor a fost ridicată în şedinţa Comitetului Executiv, iar Viorica Dăncilă a afirmat că va merge la Curtea Constituţionnală pentru a fi rezolvată situaţia, în cazul în care şeful statului va respinge interimarii propuşi de PSD.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, la Mamaia, la începutul şedinţei Comitetului Executiv PSD, că nu se grăbeşte să meargă în Parlament şi a făcut referire la situaţia miniştrilor interimar: "Am desemnat 5 miniştri din partea PSD, preşedintele i-a respins. A ieşit ALDE de la guvernare, am desemnat interimar pe portofoliile ALDE, dar nu am primit răspuns. Trebuie să analizăm această situaţie".

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. În schimb, preşedintele nu a precizat nimic despre interimarii propuşi de Viorica Dăncilă la portofoliile deţinute de ALDE, după ieşirea partidului de la guvernare.

Şeful Executivului a transmis, marţi, propunerile de miniştrii interimari. Astfel Niculae Bădălău a fost nominalizat la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22