Șefa Verzilor din PE după votul la Kovesi: un semnal serios că lupta anticorupție e luată în serios

Redactia | 27.02.2019

Votul din cele două comisii ale Parlamentului European în cazul Kovesi arată că Uniunea Europeană ia în serios lupta împotriva corupției, spune șefa Verzilor din PE, Ska Keller.

Pe aceeași temă

„Alegerea Laurei Codruţa Kovesi de ambele comisii ale Parlamentului European drept propunerea lor pentru funcţia de procuror şef european trimite un semnal puternic că Uniunea Europeană ia în serios lupta împotriva corupţiei şi a fraudei, selectând pe cineva cu un bilanţ dovedit şi cu capacitatea de a rezista amestecului politic în lupta pentru justiţie. Statele membre UE şi Comisia (Europeană) ar trebuie să asculte comitetul independent de selecţie şi voinţa Parlamentului European, în loc să cedeze în faţa unui guvern care îşi propune de facto să legalizeze corupţia”, a precizat Ska Keller într-un comunicat al grupului primit de Agerpres.

„Faptul că guvernul român încearcă cu disperare să o discrediteze pe Laura Codruţa Kovesi nu face decât să arate cât de eficientă a fost în exercitarea funcţiei. Bilanţul lui Kovesi vorbeşte de la sine, iar selectarea ei ca procuror-şef european va asigura faptul că această nouă poziţie este deţinută de cineva cu experienţă, expertiză şi rezistenţă excepţionale”, a adăugat ea în textul citat.

Copreşedintele grupului Verzi/EFA, Philippe Lamberts, a comentat la rândul său: „EPPO este un instrument de care este urgentă nevoie pentru a ajuta la inculparea criminalităţii transfrontaliere şi a corupţiei în UE. Va ajuta la protejarea fondurilor UE de furt sau sifonare, ceea ce reprezintă motivul pentru care este esenţial ca procurorul şef european să fie capabil să acţioneze independent de amestecul politic. Fondurile UE nu pot să continue să

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22