Sefi din Politia de Frontiera trimisi in judecata pentru ca au luat mita peste si whisky

Iulian Popescu | 04.01.2016

Costel Simion, adjunct al șefului Sectorului Teritorial al Poliției de Frontieră Calafat, și Ionuț Damian, șef Serviciu Control Trafic Frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, trimiși în judecată pentru abuz în serviciu și luare de mită.

Pe aceeași temă

 

În același dosar a fost trimis în fața instanței și Ovidiu Florinel Cotoi, agent de poliție în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat, pentru dare de mită.

 

Potrivit unui comunicat al DNA, în toamna anului 2015, Costel Simion i-a solicitat lui Ionuț Damian să-și îndeplinească, în mod abuziv, sarcinile de serviciu privind verificarea activității agentului de poliție Ovidiu Cotoi, cerându-i practic să efectueze o cercetare administrativă formală, lucru pe care acesta l-a și făcut.

 

„În urma efectuării "cercetării" respective, inculpatului Cotoi i-a fost aplicată o sancțiune simbolică, deși faptele de care se făcea vinovat acesta erau de o gravitate ridicată. În 11 noiembrie 2015, pentru a "recompensa" activitatea desfășurată de șeful lor, inculpatul Simion i-a solicitat în mod direct agentului de poliție să-i remită unele bunuri pentru a le transmite în ziua următoare lui Ionuț Damian, cu ocazia deplasării în localitatea Giurgiu. Din datele existente la dosarul cauzei, a rezultat că Simion i-a solicitat lui Ovidiu Cotoi să-i remită produse alimentare (pește), pentru a le transmite, la rândul său, mai departe, către șeful lor, aspect cu care agentul de poliție a fost de acord. Totodată, în același scop, acesta din urmă i-a remis lui Costel Simion, odată cu produsele alimentare, și o sticlă de whisky 0,7 l”, susțin procurorii.

 

DNA precizează că, pe de altă parte, Costel Simion a promis și oferit lui Damian bunuri procurate personal pentru ca acesta din urmă să intervină la inspectorul șef în favoarea sa, în sensul de a rezolva avansarea unei rude de-a lui în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Calafat și, posibil, și alte aspecte privind propria carieră.

 

„La 12 noiembrie 2015, în autoturismul de serviciu aparținând lui Simion au fost găsite de procurorii anticorupție bunuri alimentare și băuturi care urmau să fie predate, în cursul aceleiași zile, lui Damian, în zona Sectorului de Poliție de Frontieră Vedea, conform înțelegerii verbale dintre ei”, se arată în comunicat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22