Şeful Circului către Firea:Prezenţa dvs. dovedeşte că circul românesc are un frumos viitor

Dora Vulcan | 05.10.2017

Directorul Circului din Bucuresti i-a spus miercuri Gabrielei Firea ca prezenta ei la dezvelirea monumentului dedicat Printului Rainier dovedeste ca circul are "un foarte frumos viitor", potrivit Recorder.ro.

Pe aceeași temă

 

 

 

Primarul General, Gabriela Firea si Printesa Stephanie de Monaco au inaugurat miercuri monumentul dedicat Printului Rainier al III-lea. Statuia este amplasata pe aleea din fata Circului, a fost realizata de sculptorul Ionel Stoicescu si a costat 9,45 milioane lei. 

 

Atmosfera evenimentului, de un suprarealism care aminteşte de filmele lui Dan Piţa, a fost surprinsă magistral de reportajul celor de la Recorder.ro.

 

"Gabriela Firea a dezvelit o statuie care a costat 1.8 milioane de euro. Evenimentul a avut loc în fața Circului Globus, peste gard de Spitalul Colentina, locul ăla de unde, luna trecută, doi neurochirurgi și-au dat demisia că n-aveau ață de cusut", constată jurnaliştii de la Recorder.pe pagina de Facebook a publicaţiei.

 

" În București, pe aleea Circului, s-a inaugurat ieri un monument statuar care îl are în centru pe Prințul Rainier al III-lea de Monaco (trecut la cele veșnice acum 12 ani). Rainier este părintele Festivalului Internațional de Circ de la Monte Carlo, acolo unde și circarii români și-au dat, în vechime, măsura talentului. Drept mulțumire că ne-a chemat ca să-l distrăm, i-am dat prințului și o statuie în fața Circului Globus + un ansamblu de figurine burlești. Preț total: 1.8 milioane de euro. Cumpărător: Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic. Semnătură de primire: Gabriela Firea. Achitat cu banii jos de către veselul popor român. În discursul de dezvelire, Gabriela Firea a recunoscut că n-a fost ieftin, dar, a mai spus ea, dacă ne gândim la ce înseamnă Prințul de Monaco pentru noi, nimic nu este prea scump. La această aserțiune a răspuns scurt un român aflat în treabă pe-acolo: „N-am prea auzit de băiatu’ ăsta în istorie", relatează jurnaliştii de la Recorder. ro.

 

" Dar cel mai frumos moment a fost, totuși, acela în care Stanoevici a rostit această frază demnă de așezat în orice manual de autosabotaj politic: „Prezența dumneavoastră aici, doamnă primar general, ne dovedește o dată-n plus că circul românesc nu are numai un trecut și un prezent, ci și un foarte frumos viitor“. La final s-a strigat „Trăiască Circul!“, iar doamna primar general a spus „Doamne ajută!“.

 

PS: Pentru cei care nu sunt din București sau nu cunosc zona Circului, facem precizarea că evenimentul de ieri a avut loc peste gard de Spitalul Colentina, locul ăla de unde, luna trecută, doi neurochirurgi și-au dat demisia că n-aveau ață de cusut."

 

 

 

 

 

 

foto Recorder.ro

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22