Seful CJ Buzau, Cristinel Bigiu, prins in FLAGRANT in timp ce lua MITA. A fost ridicat de procurori si adus la DNA

Fara Autor | 06.12.2014

Pe aceeași temă

Președintele Consiliului Județean Buzău, Marian Cristinel BÎGIU (PSD),  ar fi fost prins in flagrant după ce a  luat mită si a fost dus la DNA pentru audieri. Procurorii DNA au facut percheziții la domiciliul său și la sediul Consiliului Județean, spun surse judiciare, citate de Romania libera. Mita ar fi fost luată pentru atribuirea unor contracte, iar scena ar fi fost filmată cu tehnica montată pe  denunțător. La dosar există și interceptări. La percheziții, procurorii ar fi găsit probe care ar susține suspiciunile de luare de mită, spun surse judiciare.

La urcarea în mașina Poliției pentru a fi dus la sediul central al DNA din București, Bîgiu a declarat că nu a luat mită și că nu este vinovat.

Marian Cristinel Bîgiu mărește numărul președinților și vicepreședinților de consilii care sunt supectați de corupți la peste 50. Procentul se apropie de 80%, spun specialiștii, motiv de îngrijorare deoarece arată gradul aproape generalizat  de corupție în rândul celor care dețin, prin descentralizare, puterea financiară. Președinții consiliilor județene sunt ordonatori principali de credite; ei  semnează atribuirea contractelor de achiziții publice la nivel județean,  care pot ajunge la milioane de euro dacă e vorba de proiecte cu finanțare europeană.

Marian-Cristinel Bigiu conduce Consiliul Judetean Buzau din iunie 2012, informeaza Mediafax. In septembrie 2014, fostul liberal Cristinel Bigiu a trecut la PSD, aducand cu el mai multi primari PNL, PDL, dar si cu mai multi consilieri, precizand ca trecerea sa de la PNL la formatiunea social-democrata "nu a fost o decizie usoara".

Optsprezece primari PNL, intre care cel din Ramnicu Sarat, si sase edili PDL au trecut atunci la PSD, decizia fiind luata dupa o intalnire cu liderul PSD Buzau, Constantin Boscodeala, si cu seful Consiliului Judetean, Cristinel Bigiu.

De-a lungul celor doi ani de când e președinte CJ Buzău, Bîgiu a apărut în mai multe scandaluri de presă legate de refuzul său de a aviza contracte câștigate sau de a organiza licitații pentru atribuire de lucrări. De notorietate este blocarea procedurilor pentru Maternitatea Buzău, ce urma să fie construită cu finanțare europeană, aprobată deja. De asemenea, de notorietate este scandalul declanșat în jurul reconstruirii  podului de la  Vadu Pașii.

Când a anunțat migrarea la PSD, Cristinel Bîgiu a declarat că scopul a fost binele public. "Ceea ce m-a determinat să iau această decizie este colaborarea bună cu consilierii PSD în susținerea unor proiecte publice" spunea Bîgiu. Însă, primarul PSD din Buzău, Constantin Boșcodeală,  a dezvăluit adevăratul scop al migrării: " Echipa social-democrată a crescut cantitativ și calitativ, ceea ce va contribui ca premierul Victor Ponta să devină președintele României" .

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22