Seful CJ Sibiu Ioan Cindrea a DEMISIONAT din toate functiile de conducere detinute in PSD

Fara Autor | 14.12.2014

Pe aceeași temă

Presedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, a demisionat din toate functiile de conducere detinute in PSD, pana la solutionarea problemelor din justitie, locul acestuia la sefia PSD Sibiu fiind luat de senatorul Viorel Arcas.

"In sedinta Comitetului Executiv PSD intrunit in aceasta dupa amiaza am transmis decizia mea de a demisiona din toate functiile de conducere detinute in Partidul Social Democrat, pana la solutionarea problemelor din justitie. Membrii Comitetului Executiv au acceptat demisia mea si l-au desemnat ca presedinte interimar al Organizatiei Judetene PSD Sibiu pe senatorul Viorel Arcas, pana la organizarea de noi alegeri, conform statutului PSD", informeaza Cindrea intr-o declaratie citata de Agerpres.

Fostul deputat PSD Ioan Cindrea, in prezent presedinte al Consiliului Judetean Sibiu, a fost condamnat miercuri de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, el fiind acuzat ca si-a angajat nelegal sotia la biroul sau parlamentar.

Decizia nu este definitiva.

Ioan Cindrea a fost trimis in judecata in iunie 2014 de procurorii Parchetului General, dosarul fiind deschis in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate.

Potrivit sesizarii, in perioada octombrie 2009 - februarie 2011, in calitate de deputat, Ioan Cindrea a propus angajarea in cadrul biroului sau parlamentar a sotiei sale, Amalia Cindrea, si a avizat contractul individual de munca incheiat cu aceasta, contract in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta in cuantum total de 35.061 lei, suma platita din bugetul Camerei Deputatilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22