Șeful clanului Duduianu a fost omorât de un membru al unei bande rivale în plină stradă

Laurentiu Gheorghe | 04.08.2020

Liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, a fost înjunghiat mortal, în dimineata zilei de 4 august, de un individ din clanul rival, relatează Ziare.com.

Pe aceeași temă

În jurul orei 03:00 Poliția a fost anunțată că pe o stradă din Sectorul 6 din București are loc o altercație între mai multe persoane. Conform comunicatului Poliției Capitalei, la fața locului s-au deplasat polițisti de la Secția 20 Poliția, care au identificat mai mulți reprezentanți a două clanuri rivale.

În urma încăierării, doi răniți grav au fost transportați de urgență la spital. Unul dintre ei, în vârstă de 39 de ani a decedat, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viața.

Acesta este chiar șeful clanului Duduienilor, Emi Pian, cea mai puternică grupare de interlopi din capitală, ai cărei membri sunt implicați în acțiuni de cămătărie, șantaj, trafic de persoane și droguri, precum și poxenetism.

Clanul Duduianu a revenit in atentia publica dupa ce, in luna iulie, politia a facut mai multe descinderi la locuintele lor, intr-un dosar de santaj. Mai multi manelisti celebri ar fi fost santajati de membrii gruparii conduse de Pian si obligati sa cante gratis la petreceri.

13 persoane au fost retinute in acest dosar. Printre numele celor santajati de duduieni se află și celebrii maneliști Florin Salam si Nicolae Guta.

Emi Pian a preluat conducerea clanului mafiot, după ce „fondatorul” acestei grupări infracționale, Ion Duduianu, a murit pe 10 octombrie 2018, în timp ce își ispășea o pedeapsă de 10 ani în Penitenciarul Găești.

În cursul anului trecut, Emi Pian fuesese reținut sub acuzația de tentativă de omor după ce a călcat un bărbat pe trecerea de pietoni.

Tot anul trecut, in luna august, zeci de membri ai clanului Duduianu au facut un scandal urias din cauza unui conflict aparut chiar in interiorul clanului. S-au batut cu furci si topoare chiar in curtea spitalului Floreasca din Capitala.

Clanul Duduianu, cea mai temută grupare infracțională din Capitală

Duduienii, care își au baza operațională în Sectorul 2 al Capitalei, sunt originari din comuna Sintești, județul Ialomița, unde de altfel locuiesc în prezent capii mai în vârstă ai grupării.

Emi Pian a mai fost arestat în cursul anului 2017, alături de alți membrii ai clanului pentru o scurtă perioadă de timp.

Potrivit actelor din dosarul de condamnare, totul a inceput in ianuarie 2016, intr-o vila din Dobroesti (Ilfov), unde era organizata o partida de zaruri (barbut) la care participau mai multe persoane.

Florin Mototolea, zis Emi Pian, imprumuta persoanele care pierdeau sume de bani si care doreau sa mai joace pentru a recupera sumele pierdute, acest imprumut fiind conditionat de perceperea unei dobanzi cuprinse intre 10% - 35%/zi.

Unul dintre jucatorii de barbut care pierduse toti banii s-a imprumutat la Emi Pian cu suma de 20.000 lei pentru a continua jocul.

Interlopul l-a imprumutat, dar barbatul a pierdut si acesti bani. La sfarsitul partidei de zaruri, Emi Pian i-a cerut drept gaj autoturismul marca Audi Q7.

Clanurile fac legea în România

În ultima perioadă au existat mai multe conflicte între clanuri rivale, atât în Capitală, cât şi în alte oraşe din ţară, notează G4Media.ro.

  • Pe 23 iulie, seara, în comuna Chiajna, doi bărbați au fost atacați cu pistoale și săbii de către membrii unei grupări interlope. Conform unor surse, şi victimele, care se aflau în mașină în momentul în care au fost atacați, ar fi făcut parte dintr-un clan. Bărbații s-au trezit că se trage asupra lor și, în același timp, mașina le-a fost înconjurată de către agresori, care mai apoi ­i-au atacat și cu săbii.

  • Două clanuri de romi din Craiova s-au „războit”, pe 13 iunie, în cartierul Craioviţa Nouă, cei implicaţi folosind obiecte contondente şi distrugând patru autoturisme.

  • Tot în luna iunie, oraşul Murgeni a fost declarat zonă specială de siguranţă publică de către conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, după ce în zonă a avut loc un conflict între membrii unor clanuri de romi, aproape 200 de persoane bătându-se pe străzi. Scandalul a fost aplanat în urma intervenţiei mai multor echipaje de poliţie şi jandarmi şi a unor luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

  • La începutul anului, cartierul bucureștean Tei-Toboc a fost scena unei confruntări extrem de dure în care au fost implicaţi mai mulți indivizi despre se spune că fac parte din clanurile ”Sportivilor” și al ”Țiganilor”. Emil Marius Alecu, zis Bebino, a fost rănit în timpul altercaţiei, iar la rândul său a rănit un tânăr aflat în stare gravă în spital.

  • O altă confruntare „publică” intre clanurile de interlopi a avut loc la finalul lunii septembrie a anului trecut, chiar în Piaţa Constitutiei, în faţa Parlamentului şi a sediului Parchetului General. În urma bătăii generale între clanurile lui Alex Barbaro din zona Tei şi Ionuţ Mirea, zis „Boxerul”, o persoană şi-a pierdut viaţa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22