Seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Spitalului Judetean Constanta, RETINUT de procurorii DNA. Acuzatia: luare de mita

T.d. | 15.12.2014

Pe aceeași temă

Procurorii DNA Constanta au inceput urmarirea penala si au dispus retinerea sefului Cinicii de Cardiologie si Chirurgie cardiovasculara din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta. Totodata, procurorii au retinut alti doi medici, toti trei fiind acuzati de luare de mita, potrivit Hotnews.

Potrivit procurorilor, inculpatii au solicitat suma de 3.000 lei de la un denuntator, conditionand, de remiterea acestei sume, efectuarea unei operatii chirurgicale pe cord, de care depindea supravietuirea pacientului.

Procurorii anticoruptie informeaza ca i-au retinut pentru 24 de ore pe:

  • Marius Militaru, medic primar si sef al Clinicii de Cardiologie si Chirurgie cardiovasculara din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta;
  • Dorin Arhire, medic anestezist in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta;
  • Nicoleta Arhire, medic anestezist in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta.

Cei trei medici vor fi prezentati marti Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Din ordonantele de retinere intocmite de procurori se contureaza urmatoarea stare de fapt, informeaza DNA:

* La data de 17.11.2014, in calitate de medic primar si sef al Clinicii de Cardiologie si Chirurgie cardiovasculara din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, inculpatul Militaru Marius a pretins suma de 3.000 lei de la un denuntator, conditionand, de remiterea acestei sume, efectuarea unei operatii chirurgicale pe cord, de care depindea supravietuirea pacientului.

* La data de 24.11.2014, inculpata Arhire Nicoleta, medic anestezist in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, a pretins de la denuntator, in legatura cu interventie chirurgicala anterior mentionata, suma de 1.000 lei pentru sine si suma de 2.000 lei pentru Militaru Marius.

* La data de 05.12.2014, inculpatii Militaru Marius si Arhire Dorin (sotul lui Arhire Nicoleta) au primit, de la acelasi denuntator, suma de 2.000 lei, respectiv 1.000 lei, in legatura efectuarea operatiei chirurgicale sus mentionate, asupra denuntatorului.

* La data de 15.12.2014, inculpatul Militaru Marius a mai primit inca 1.000 lei de la denuntator, ca rest al sumei de bani initial pretinse pentru efectuarea interventiei chirurgicale, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrant


Managerul Spitalului Judetean Constanta, Danut Capatana, a declarat luni ca actiunea DNA la Sectia de Chirurgie Cardiovasculara a fost declansata in urma informatiilor primite de la un pacient care fusese internat, operat si externat pe data de 11 decembrie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22