Seful comisiei de control al SRI ii cheama pe Coldea si Hellvig pentru explicatii

E.b. | 16.01.2017

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI, a anunţat că marţi va adresa conducerii Serviciului o invitaţie pentru a veni cât mai repede în faţa Parlamentului pentru a da explicaţii referitoare la situaţia lui Florian Coldea (foto), care a fost prim-adjunct al directorului SRI.

Pe aceeași temă

 

 


”Cred că lucrurile trebuie clarificate într-un termen cât mai scurt, de aceea mâine (marţi – n.red.) voi avea o primă şedinţă a comisiei şi vom adresa o scrisoare directorului SRI şi vom stabili de comun acord o dată şi o oră pentru că aşa mi se pare politicos şi corect instituţional”, a anunţat Ţuţuianu.


Întrebat dacă doar directorul SRI Eduard Hellvig va fi chemat la audieri sau şi prim-adjunctul acestuia, Florian Coldea, Ţuţuianu a spus că audierea va fi a conducerii SRI şi a precizat că ”deocamdată Coldea este în interiorul SRI”, conform News.ro.

 

 

Discuţia cu Dragnea

 

 

Preşedintele comisiei de control a SRI a spus că, anterior numirii în această funcţie, a avut o discuţie cu Liviu Dragnea în cadrul căreia liderul PSD l-a rugat ”să vină să sprijine un control real asupra SRI”. ”A fost o discuţie desfăşurată între doi colegi, ne-am stabilit foarte precis două lucruri: pe de o parte ca acest control să fie efectiv, pe de altă parte trebuie create toate condiţiile pentru ca SRI să funcţioneze în limitele stabilite de reglementarea legală”, a precizat Ţuţuianu.

 

 

 Urmărit într-un dosar penal

 

Tutuianu a recunoscut şi că a avut telefonul interceptat în perioada în care a fost urmărit într-un dosar penal care a fost închis ulterior. ”În 2012 a existat un dosar disjuns dintr-o altă cauză care mă privea pe mine, a fost soluţionat. Cu ocazia respectivă sigur că au fost interceptate telefoanele mai multor lideri politici de atunci”, a spus Ţuţuianu. Întrebat când a aflat că a fost interceptat, el a răspuns: ”Când mi s-a comunicat”, refuzând să ofere detalii suplimentare despre acel episod.

 

În martie 2013, DNA a deschis un dosar penal pe numele lui Adrian Ţuţuianu pentru trafic de influenţă în legătură cu campania electorală pentru alegerile locale din 2012. Dosarul său a fost disjuns din cel în care este judecat senatorul PSD Ion Stan, cei doi membrii PSD fiind reclamaţi de omul de afaceri Nicuşor Sorin Dima. Ţuţuianu susţinea că  DNA a închis acest dosar încă din 2013, primind o soluţie de neîncepere a urmăririi penale, conform romaniacurata.ro.

 

Adrian Ţuţuianu a mai spus că a urmat un curs de o lună şi jumătate la Colegiul Naţional de Apărare şi nu ”la Colegiu Naţional de Informaţii”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22