Seful DIICOT confirmă că plângerea privind o lovitură de stat a fost depusă de Cucos

Redactia | 14.09.2018

Procurorul sef al DIICOT, Felix Banila, a confimat vineri ca plangerea Jandameriei, privind o posibila lovitura de stat la protestul diasporei, a fost depusa de fostul sef al Jandarmeriei, Sebastian Cucos.

Pe aceeași temă

 

 

 

Fostul șef al Jandarmeriei, Sebastian Cucuos "a depus ca orice cetatean o plangere", a declarat Banila.

 

Jandarmeria Romana a depus pe 11 septembrie o plangere la DIICOT in cazul mitingului din 10 august din Piata Victoriei, sesizarea vizand infractiuni impotriva ordinii constitutionale.

 

Rocada de la sefie

 

Mandatul lui Sebastian Cucos, de interimar la sefia Jandarmeriei, a expirat pe 15 august. Pe 23 august, el a fost imputernicit in functia de prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei.

 

In locul lui Sebastian Cucos, la conducerea Jandarmeriei, a fost numit Ionut Catalin Sindile, care pana atunci ocupase postul de prim adjunct al inspectorului general al institutiei.

 

Plângere penală sau proces verbal

 

Conform ministrului de Interne, Carmen Dan, Jandarmeria a întocmit „o sesizare in care a expus o serie de date si fapte rezultate in urma analizelor care s-au facut la nivelul Jandarmeriei Romane si cred ca sunt indreptatiti sa faca lucrul acesta, pentru ca ei sunt, pana la urma, cei care au avut un rol important si determinant in gestionarea evenimentelor de la 10 august."

 

Însă, nu e sesizare, nici plângere penală, e un „proces verbal”, „un înscris” pe care șeful Jandarmeriei uitase sa-l preda la „organul competent”, ori i-a trebuit peste o lună ca să scrie câteva pagini. Aspecte pe care ministrul de Interne nu  mai vrut să le lămurească.

 

"Este, asa cum am spus, mai degraba un proces-verbal, asa cum aveau de altfel datoria sa faca, depus catre organul competent de Parchet. Au depus un inscris care semnaleaza anumite aspecte. De aici, cred ca mult mai mult poate sa comunice chiar parchetul competent sesizat."

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22