Șeful DIICOT îi propune ministrului de Interne să comaseze două structuri din MAI

Redactia | 28.11.2018

Felix Bănilă, i-a transmis ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, o adresă prin care și-a exprimat dorința ca două structuri din MAI să fie comasate.

Pe aceeași temă

E vorba de Direcția Generală Anticorpție (DGA) și Direcția Generală de Combatere a Crimei Organizate.

„D.I.I.C.O.T. dorește să devină partenerul Ministerului Afacerilor Interne în inițierea și concretizarea unui demers comun menit să dezvolte în cadrul acestui minister a unei structuri de poliție specializată, calificată, aptă să desfășoare activități de cercetare penală în toate cauzele aflate în competența materială a D.I.I.C.O.T. Soluția firească, de natură să sprijine o abordare multilaterală în vederea combaterii criminalității organizate, a terorismului, a finanțării terorismului și a corupției care le însoțește, este crearea în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a Direcției Generale de Combatere a Criminalității Organizate și a Corupției, prin comasarea Direcției Generale Anticorupție cu Direcția de Combatere a Criminalității Organizate. Direcția Generală de Combatere a Criminalității Organizate și a Corupției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne ar reuni competența materială a celor două structuri existente, asigurând planificarea și executarea unitară a activităților/acțiunilor specifice”, spune Bănilă, șeful DIICOT.

În scrisoarea intrată în posesia HotNews, Felix Bănilă spune că în prezent procurorii resimt „din ce în ce mai acut lipsa unei structuri de poliție judiciară puternice, în care recrutarea ofițerilor de poliție judiciară să poată fi realizată pe baza competențelor profesionale și cunoștințelor de specialitate în materie”.

Procurorul-șef antimafia subliniază că actuala DGCCO din MAI este corespondenta polițienească a DIICOT.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22