Șeful DNA, Călin Nistor: Au fost dosare cu zeci de inculpați care nu conțineau suficiente probe

Laurentiu Gheorghe | 01.03.2019

Călin Nistor, șef DNA, recunoaște că procurorii anticorupție au făcut și greșeli, în 2018 fiind stopate dosare cu zeci de inculpați, care nu conțineau suficiente probe pentru a fi trimise în instanță.

Pe aceeași temă

Actualul șef al DNA, Călin Nistor, spune că Direcția Națională Anticorupție a făcut și greșeli, anul trecut, de exemplu, fiind oprite din drumul către instanțe dosare cu zeci de inculpați, pentru că nu conțineau suficiente probe. De asemenea, în 2018 opt dosare au fost întoarse de judecători la Direcția Anticorupție pentru că aveau în ele și probe nelegale, a declarat Nistor, la Europa FM.

Procurorul șef interimar al DNA, Călin Nistor, a spus că anul trecut au fost infirmate de către procurorul ierarhic superior dosare cu zeci de inculpați, fiind oprite să ajungă în instanță pentru că nu conțineau suficiente probe.

"Au fost dosare cu câteva zeci de inculpați. Nu am făcut o statistică, nu sunt zeci de dosare, dar sunt destule, cu un număr destul de important de inculpați. În opinia procurorului ierarhic superior, nu se susțineau în instanță și a dispus infirmarea. Asta am cerut - ca procurorul ierarhic superior să asigure un control efectiv și riguros al actelor de urmărire penală pentru ca surprizele în instanță să fie cât mai mici", a declarat, la Europa FM, actualul șef al DNA.

În același timp, potrivit lui Nistor, anul trecut opt dosare au fost întoarse de judecători la Direcția Națională Anticorupție pentru că aveau în ele și probe nelegale. „Unde probele au fost obținute nelegal, în opinia instanței, au fost înlăturate. Au fost mai multe încălcări ale normelor procedurale, dar nu voi lua fiecare caz în parte pentru că este o discuție specifică”, a afirmat Nistor.

De asemenea, el a spus că din 2015, numărul sesizărilor făcute de cetățeni și persoane juridice la DNA a scăzut dramatic - cu 54%.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22