Șeful DSP Arad care jignea medicii a demisionat. El acuză atacuri mediatice și politice la adresa sa

Laurentiu Gheorghe | 03.04.2020

Șeful DSP Arad, Constantin Cătană, care în urmă cu câteva zile le transmitea medicilor că și-au ales prost meseria și că sunt lași și fricoși, a demisionat vineri.

Pe aceeași temă

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, l-a amenințat cu demiterea pe șeful DSP județean, Constantin Catană, susținând că Aradul este unul dintre cele trei mari focare de infecție cu coronavirus din țară, alături de Suceava și Deva. El a spus că se gândește la schimbarea managerului DSP Arad, urmând să facă o evaluare.

Catană acuză în schimb o campanie media și un atac de natură politică împotriva sa.

Șeful DSP Arad și-a anunțat demisia printr-un comunicat de presă în care a susținut că opinia publică primește informații distorsionate despre o realitate care nu corespunde adevărului.

„După șase săptămâni în prima linie, șase săptămâni în care zeci de mii de persoane au trecut prin triajul județului Arad și prin mâinile specialiștilor DSP, am constatat că opinia publică arădeană primește informații distorsionate despre o realitate care nu corespunde adevărului. Am observat o campanie mediatică și politică îndreptată împotriva celor care muncesc pentru limitarea efectelor CCOVID-19 la Arad. (...) A început o campanie împotriva mea, iar DSP trebuie extrasă din această dispută, să rămănă respectată, pentru că va continua să rămână în prima linie”, a susținut Cătană.

El a avertizat că „va veni vremea” când va vorbi despre campaniile duse de oameni politici „care parcă nu își doresc ca administrația și spitalul să aibă rezultate bune pentru arădeni”.

„Îmi înaintez demisia din funcția de director al DSP Arad, dar rămân în continuare alături de echipa din Direcția de Sănătate Publică, fiindcă suntem într-un moment în care este nevoie de strângerea rândurilor și de colaborare”, a spus Cătană.

De asemenea, el a susținut că regretă situația creată în spațiul public arădean prin scoaterea din context a unor declarații pe care le-a făcut, dar că i se pare inadmisibil ca medici rezidenți care au absolvit facultatea de medicină, ori asistente medicale, care au absolvit o școală sanitară, să nu știe să îmbrace echipamentele de protecție.

„Ne dorim ca arădenii să fie protejați și am fost exigent cu cadrele medicale care au intrat în contact cu ei. Faptul că această exigență a fost folosită împotriva mea demonstrează că încă există multe persoane care nu înțeleg cât este de gravă această boală COVID-19 și ce trebuie să se întâmple pentru protejarea cetățenilor și a cadrelor medicale”, a adăugat Constantin Cătană, care conduce de 4 ani DSP Arad.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că în acest moment în România există trei focare de infecție: Suceava, Arad și Deva.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22