Şeful Fiscului despre cazul Rise Project: ANAF nu îşi face calendarul după politicieni

I.g. | 07.07.2017

Bogdan Stan, președintele ANAF, a reacționat, vineri, după ce Fiscul a dispus un control la Rise Project, înaintea unor dezvăluiri jurnalistice despre Liviu Dragnea, susținând că Fiscul este o instituţie independentă, care nu îşi setează un calendar al acţiunilor în funcţie de declaraţiile oamenilor politici.

Pe aceeași temă

 

”ANAF nu este o instituţie politică, nu ne facem calendarul de acţiuni de control în funcţie de declaraţiile anumitor politicieni. Avem un calendar şi o strategie clară. Controalele noastre nu sunt îndreptate împotriva libertăţii presei”, a afirmat Stan.

 

Întrebat dacă presa reprezintă, din punct de vedere al Fiscului, un risc fiscal, el a dat un răspuns negativ. Rise Project a publicat joi un raport atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă, intitulat "Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman", care descrie o "reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene şi guvernamentale. În acest document, Dragnea este prezentat drept "deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.

 

DNA a anunţat vineri că ”o parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată” de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul direcţiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22