Seful grupului popularilor din Parlamentul European: Premierul Ponta nu mai este un partener credibil pentru nimeni din Europa

Fara Autor | 15.07.2015

Pe aceeași temă

Victor Ponta nu mai este un partener credibil pentru nimeni din Europa, fiindcă în statele membre ale Uniunii ar fi de neconceput ca premierul să fie sub ancheta autorităților, a declarat miercuri șeful popularilor din Parlamentul UE, Manfred weber, citat într-un comunicat transmis de PNL.

 

“În momentul de față, la nivel european, România este reprezentată de președintele Iohannis, întrucât premierul Ponta nu mai este un partener credibil pentru nimeni din Europa. În alte state membre ale Uniunii Europene ar fi de neconceput ca premierul să fie sub ancheta autorităților”, a spus Weber, care se află într-o vizită în România și s-a întâlnit miercuri, la Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis.

 

În același comunicat este citat și Cătălin Predoiu, prim-vicepreședinte al PNL, care a declarat la întrevederea cu șeful popularilor europeni:

„Întâlnirea de astăzi mi-a confirmat o dată în plus faptul că, din păcate pentru România, situația primului-ministru Victor Ponta reprezintă un handicap pentru realizarea intereselor României în Europa. Situația primului-ministru Victor Ponta este un handicap pentru imaginea României în Europa și pentru bună cooperare cu partenerii noștri europeni în toate domeniile, plecând de la investiții și terminând cu programe de consolidare instituțională și de construcție a proiectului european.

Există o mare îngrijorare la nivelul cercurilor de afaceri europene cu privire la mersul României pe calea reformelor, atât timp cât în fruntea Guvernului se află un premier acuzat de fapte de corupție. Aici nu este o chestiune personală, nu este o bătălie politică între partide sau între persoane, ci este o problemă de stat pe care România o are astăzi”, a declarat Predoiu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22