Şeful IPP vs Dragnea: loviturile de stat se dau împotriva puterii, nu a clădirilor

Dora Vulcan | 15.09.2018

Adrian Moraru, directorul Institutului de Politici Publice, a explicat în ceea ce constă, de fapt, o lovitură de stat, infracțiune care nici măcar nu e prevăzută în Codul penal.

Pe aceeași temă

 

 

El spune că lovitura de stat nu se dă împotriva unor clădiri și în niciun caz într-o piață publică ci împotrica ordinii constituţionale şi a puterii statului și mai explică faptul că simpla luare cu asalt a unei clădiri, presupunând prin absurd că s-ar fi produs asta la mitingul din 10 august, nu ar fi însemnat nimic. ”Dăncilă rămânea în funcţie, Iohannis rămânea în funcţie, Tăriceau şi Dragnea rămâneau în funcţie”, a spus Moraru.

 

„Ancheta de la Parchetul General va continua şi încearcă să justifice cumva această violenţă oarbă (a jandarmeriei - n.r.)

Lovitura de stat nu există în codul penal.

Dragnea nu ştie că loviturile de stat nu se dau în Piaţă, ci împotriva instituţiilor.

Prin absurd, dacă acei oameni ar fi luat cu asalt clădirea guvernului nu însemna nimic. Dăncilă rămânea în funcţie, Iohannis rămânea în funcţie, Tăriceau şi Dragnea rămâneau în funcţie.

În general lovitura de stat se dă împotriva ordinii constituţionale şi a puterii statului. Lovitura de stat înseamnă un grup organizat cu câteva căpetenii care vor să ia puterea.

Dragnea încearcă să-i apere pe cei din Jandarmerie, să ofere o motivaţie. Au fost mitinguri mult mai ample decât acesta şi nu s-a pus problema să ridicăm protestele la rang de lovitură de stat.

Dragnea nu a fost informaţii de la SRI pentru că nu a existat o lovitură de stat. Nu are cine să fi scris o informaţie care să fi spus aşa ceva.

Nimeni din partea PSD nu a ştiut nici în ziua aia că s-au simţit atacaţi şi că în România pe 10 august cineva a încercat să preia prin violenţă puterea în statul român. Numai domnului Dragnea şi probabil cu doamna Dan li se pare că au fost într-o situaţie limită în care nişte oameni s-au organizat şi au încercat să-i dea jos de la putere”, a declarat Adrian Moraru pentru Digi 24.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22