Seful NATO in Europa: Occidentul trebuie sa ia in considerare inclusiv trimiterea de armament defensiv in Ucraina

Fara Autor | 22.03.2015

Pe aceeași temă

Occidentul ar trebui să ia în considerare toate instrumentele sale, a fost răspunsul oferit de comandantul NATO în Europa, generalul Philip Breedlove, întrebat fiind dacă este în favoarea trimiterii de armament defensiv în Ucraina, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

 

"Nu cred că există vreun instrument (...) care ar trebui exclus", a afirmat el în cadrul unei conferințe la Bruxelles, ca răspuns la întrebarea dacă este în favoarea trimiterii de armament defensiv în Ucraina.

 

"Prin urmare, ca răspuns, cred că Occidentul ar trebui să ia în considerare toate instrumentele sale. Ar putea fi acest lucru destabilizator? Răspunsul este da. Însă și lipsa de acțiune poate fi destabilizatoare", a declarat Breedlove.

 

El a mai spus că informațiile secrete ale NATO indică evoluții militare "perturbatoare" pe teren, în estul Ucrainei, și și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu posibila nerespectare a acordului de încetare a focului convenit la Minsk.

 

"Vedem în continuare elemente perturbatoare de apărare aeriană, de comandă și control, realimentări, echipamente care traversează o frontieră extrem de permeabilă. Prin urmare, există îngrijorări că acordul de la Minsk nu ar fi respectat", a mai declarat Breedlove, în cadrul Brussels Forum, eveniment organizat de think-tank-ul German Marshall Fund.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22