Seful OMV: Nu are sens si nu avem interes ca Petrom sa coopereze cu Gazprom

E.b. | 19.01.2018

Rainer Seele, CEO-ul OMV si presedintele Consiliului de Supraveghere al Petrom, spune intr-un interviu oferit HotNews: Petrom trebuie să treacă graniţele pentru a avea noi rezerve de petrol, iar Kazahstan si Bulgaria sunt posibile tinte.

Pe aceeași temă

 


Rainer Seele a respins categoric orice posibilitate de cooperare a Petrom cu Gazprom, spunand ca "nu are sens si nu avem niciun interes ca Petrom sa coopereze cu Gazprom" nici in privinta activitatilor de business, nici in privinta actionariatului. 

 

El a laudat performanta Marianei Gheorghe la conducerea companiei si a spus, in interviul pentru HotNews, ca noul CEO, Christina Verchere, "înţelege în special dezvoltarea proiectelor gazeifiere", dand de inteles ca prelungirea mandatului sau initial de un an "e doar o formalitate".


Seful OMV a insistat asupra importantei proiectului Neptun din Marea Neagra, dezvoltat impreuna cu Exxon, si a spus ca se asteapta ca decizia finala privind investitia sa fie luata in acest an. Rainer Seele a vorbit despre necesitatea unui cadru fiscal stabil si a anuntat ca volumele de gaz extras ce nu pot fi absorbite de piata interna din Romania vor merge la export.


Seele a mai spus in interviul pentru HotNews.ro ca "managementul Petrom plănuieşte investiţii mai mari în România în 2018, comparativ cu anul trecut", anuntand ca datele geologice arata ca "Avem o rezervă foarte mare de gaze naturale în proiectul Neptun din Marea Neagră.


Cateva dintre cele  importante declaratii ale lui Rainer Seele:

 
   
Petrom este în Kazahstan şi automat caută oportunităţi acolo. Sunt discuţii şi în Bulgaria, dar acolo oportunităţile sunt limitate
   
Vorbind despre Romania si Petrom, nu avem nici un interes sa cooperam cu Gazprom in ce priveste actionariatul sau activitatile de business. Când am discutat cu Gazprom despre schimbul de active cu OMV au fost zvonuri în presa românească ca Petrom ar putea fi inclus în discuţiile noastre. Vreau sa fie clar: nu am discutat niciodată despre o colaborare cu Gazprom în România şi nu avem deloc vreun interes să facem asta.


Managementul Petrom plănuieşte investiţii mai mari în România în 2018, comparativ cu anul trecut
   

Despre proiectul Neptun din Marea Neagra: Ma astept ca Decizia Finala privind Investitia sa fie luata in cursul anului 2018


Avem o rezervă foarte mare de gaze naturale în proiectul Neptun din Marea Neagră


Volumele care nu pot fi consumate de piata romaneasca vor fi exportate. Posibilitatea de a exporta este obligatorie
 

Neptun e, in mod clar, si un proiect pentru exportul de gaze. Vom garanta mai mult decat suficient gaz pentru clientii romani

 

BRUA este importantă pentru proiectul nostru. Dă posibilitatea exportării gazului către Vest.

 

CITESTE TOT INTERVIUL
  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22