Șeful PNL, Ludovic Orban, atenționează că se exploatează o stare de spirit determinată de pandemie

Laurentiu Gheorghe | 30.03.2021

Orban a condamnat protestele desfășurate luni, subliniind că restricțiile sunt pentru a „păzi viața și sănătatea” oamenilor și că trebuie luate măsuri împotriva violențelor și distrugerilor de bunuri.

Pe aceeași temă

Ludovic Orban a lăsat să se înțeleagă faptul că protestele antirestricții nu sunt spontane, ci sunt organizate, fără a spune însă cine sunt organizatorii, iar solicitările sunt „destul de neclare”.

„Să nu ne imaginăm că, din senin, se organizează în atâtea oraşe manifestaţii. Cu siguranţă se va vedea în timp (…) există instituţii ale statului care pot să identifice organizatorii”, a declarat Ludovic Orban. la Parlament.

Președintele PNL, care este și președinte al Camerei deputaților, susține că România nu a făcut „niciun exces” în ceea ce privește adoptarea unor măsuri de protecţie sanitară și scopul acestora este să apere viața și sănătatea oamenilor.

„Nu contest dreptul oamenilor de a protesta, dar ele trebuie să se desfăşoare în cadru legal şi nu trebuie să se ajungă la violenţă şi la lozinci şi slogane care nu au legătură cu ordinea instituţională. De asemenea, să se ajungă la distrugeri de bunuri, le condamn cu tărie. Se ştie foarte clar că este folosită ca pretext pandemia, se exploatează, într-adevăr o stare de spirit determinată de pandemia care durează de un an de zile şi care a pus la grea încercare răbdarea românilor”, a declarat Orban.

Ludovic Orban este de părere că protestele reprezintă un pericol pentru cei crae au manifestat fără mască.

„Mi-aduc aminte de mulţi negaţionişti care până la urmă s-au îmbolnăvit şi unii şi-au pierdut viaţa. În ceea ce priveşte intervenţia autorităţilor, trebuie găsit un echilibru între fermitate şi neapelarea la forţă”, a mai spus Orban.

Întrebat dacă este de acord cu închiderea magazinelor la ora 18.00, în locurile în care rata de incidență depășește 7,5 la mie, Orban a afrimat că orice măsură se introduce „pe baza unei analize” și că, probabil există o astfel de analiză a INSP.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22