Șeful Poliției din Centrul Vechi acuză că a fost schimbat pentru că a deranjat anumite interese

Laurentiu Gheorghe | 20.10.2020

Comisarul șef Cristian Ghica, șeful poliției din Centrul Vechi a scris pe whatsapp că motivul real al „promovarii” sale este „refuzul de a așterne Poliția la picioarele unor patroni care dau șpagă”.

Pe aceeași temă

„Se pare că cel puțin până la suspendarea unei dispoziții ilegale, voi fi detașat să ocup funcția de adjunct în cadrul unei secții de poliție. O «promovare» pe care am refuzat-o in mod constant, dar pe care, datorită meritelor, o voi primi în ciuda voinței mele. De fapt, termenul corect nu este «datorită», ci «din cauza»”, se arată în mesajul citat, consultat de HotNews.ro.

Care au fost motivele care au stat la baza acestei decizii, potrivit mesajului comisarului șef:

  • Din cauza refuzului de a executa dispoziții ilegale, din cauza refuzului de a așterne Poliția la picioarele unor patroni care dau șpagă, din cauza încăpățânării mele de a susține polițiști tineri, cinstiti, care au înțeles să își facă meseria așa cum trebuie, fara să facă diferente intre prietenii șefilor, politicieni, primari și oameni obișnuiți.

  • Din cauza opoziției mele fata de cei care cred că odată cu împuternicirea intr-o funcție, cineva le-a oferit și dreptul de a căca pe oameni, de a impune drept lege slugărnicia, ilegalitatea și frica.

  • Din cauza nesupunerii mele fata de ceea ce șefii hotărăsc în discuții private (probabil tot la o biserică, noaptea) cu anumiți patroni sau oameni politici, din cauza acțiunilor absolut legale ale polițiștilor cu care am făcut echipă la Serviciul de Poliție pentru Centrul Vechi, un grup de împuterniciți duce detașarea la rang de mod de operare in Poliția Română.

„Astfel, pentru o perioadă (scurta, sper eu), in ciuda faptului ca am luat un concurs pentru postul pe care îl ocup, conducerea DGPMB decide sa mă detașeze pe un post in care era deja împuternicit un alt politist, singurul scop real fiind îndepărtarea mea dintr-un punct fierbinte, in care am realizat performanta de a deranja pe toată lumea”, mai spune comisarul.

„Sper ca această modalitate de a «deporta» polițiștii incomozi, sa își reia locul in negura istoriei, acolo unde ar fi trebuit să rămână. Și mai sper ca cei care îmi scriau în privat că am dreptate dar o sa o pățesc, sa ridice capul în fata strâmbăciunii, pentru că acea linie subțire, albastră, se pare că e mai utilă în interiorul organizației”, se mai arată în acest mesaj, obținut de HotNews.ro.

Polițiștii din subordinea lui Cristian Ghica sunt cei care i-au amendat la începutul lunii iulie pe deputații PSD Adrian Solomon şi Irinel Stativă, după ce aceștia au refuzat să poarte mască într-un fast-food din sectorul 3 și au făcut scandal. Poliția a fost chemată de patronul localului, iar cei doi au continuat scandalul și după sosirea poliției.

De notat că această detașare vine după ce adjunctul șefului Poliției Capitalei, comisarul Radu Gavriș, a fost și el detașat la Poliția Județeană Harghita. Decizia a fost semnată de fostul șef al Poliției Române Liviu Vasilescu, înainte de a-și anunța demisia în urma scandalului generat de întâlnirea cu membri ai clanului Duduianu.

Radu Gavriș a câștigat însă în în primă instanță, la sfârșitul lunii septembrie, procesul prin care a contestat detașarea sa la Poliția Județeană Harghita. Sentința nu este definitivă dar este executorie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22