Șeful PSD anunță că se strâng semnături pentru moțiunea de cenzură care să dărâme Guvernul Cîțu

Laurentiu Gheorghe | 28.03.2021

Într-un interviu acordat PrimaTV, președintele PSD Marcel Ciolacu și-a anunțat duminică intenția de a dărâma Gvernul condus de liberalul Florin Cîțu.

Pe aceeași temă

„În acest moment, Legislativul nu mai reprezintă voinţa poporului”, a comentat Ciolacu, subliniind că o moțiune de cenzură împotriva Guvernului va fi depusă în actuala sesiune parlamentară.

Liderul social-democraților a precizat că în acest moment se caută semnăturile parlamentarilor care au interes să le sprijine acțiunea.

„Vom încerca să strângem cât mai multe semnături. Ar fi o premieră în politica românească, după şase luni de la alegeri, să pice un guvern. De obicei pică la sfârşitul mandatului, dar începe să se creeze o masă critică. De la fiecare moţiune simplă depusă pe fiecare ministru, se strâng mai multe voturi, când vine votul final”, a afirmat liderul social-democrat, la Prima TV.

Posibiliatea unei guvernări PSD-AUR e respinsă e Ciolacu.

„Dacă ne-am fi dorit acest lucru, am fi putut să forţăm (o alianță cu AUR, formațiunea condusă de George Simion – n.red). Majoritatea PNL-USRPLUS-UDMR este una fragilă în Parlament, stă în 10-20 de voturi. Minorităţile sunt 17 voturi. Dacă ne-am fi dorit de la început, am fi făcut anumite demersuri, să încercăm crearea unei majorităţi. cu AUR Nu am încercat acest lucru”, a spus Ciolacu.

El a punctat că PSD are în vedere o guvernare cu un program care să fie negociat cu partenerii din actuala coaliţie de guvernare.

„Eu mi-aş dori să ajungem la putere după ce negociem cu viitorii parteneri un program de guvernare şi priorităţile în care trebuie să se încadreze România şi un Guvern normal”, a spus Ciolacu, adăugând că nu exclude varianta alegerilor anticipate.

Președintele PSD a mai apreciat că dacă mâine ar avea loc alegeri, Parlamentul ar avea cu totul şi cu totul altă structură.

„După 90 de zile de la alegeri îl anunţ pe domnul preşedinte Klaus Iohannis că în acest moment Parlamentul nu mai reprezintă voinţa poporului”, a conchis Ciolacu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22