Şeful SGG şi-a blocat propria demitere. El contrasemnează tot ce se publică în M.Oficial

E.b. | 16.06.2017

Premierul Grindeanu nu a reusit nici pana la aceasta ora sa-l schimbe pe Secretarul General al Guvernului din functie, desi in cursul serii de joi invita jurnalistii sa urmarasca Monitorul Oficial cand era intrebat daca este adevarat ca Mihai Busuioc refuza sa plece.

Pe aceeași temă

 

 

Potrivit mai multor surse, Mihai Busuioc (foto) a refuzat sa contrasemneze ordinul premierului Grindeanu prin care dispunea eliberarea din functie. In absenta semnaturii sale, cei de la Monitorul Oficial au refuzat la randul lor sa publice actul de eliberare din functie, conform HotNews.

 

Sefa MOF, Adriana Costescu, ar fi invocat articolul trei din legea de functioare a Regiei, articol care prevede ca Monitorul Oficial  “funcţionează sub autoritatea Guvernului României, exercitată prin Secretariatul General al Guvernului”.

 

Desi pare absurd, premierul Grindeanu nu poate trimite direct ordinul spre publicare in Monitorul Oficial, ci prin intermediul Sercretarului General al Guvernului. Daca acesta refuza sa contrasemneze, nici un act nu poate intra in vigoare cata vreme nu este publicat in MOF. De aseara si pana la ora difuzarii acestei stiri, premierul Grindeanu nu a gasit nici o solutie legala pentru schimbarea lui Mihai Busuioc de la sefia SGG.

 

Mai mult, Busuioc le-ar fi dat asigurari ministrilor apropiati de Liviu Dragnea, cum ar fi, de pilda, Carmen Dan, ca nu vor fi schimbati din functie deoarece nu va contrasemna ordinele de demitere. Ministrul de interne a iesit vineri dimineata intr-o conferinta de presa, unde si-a prezentat un fel de bilant, convisa probabil ca urma sa fie schimbata.

 

Pe langa legea de functionare a MOF, oamenii lui Dragnea ar mai fi invocat in legea 90/ 2001 privind organizarea si functionarea guvernului si HG 561/ 2009 (regulamentul privind procedurile guvernului pentru elaborarea, avizarea, prezentarea  proiectelor de acte normative in vederea adoptarii). In consecinta, Victor Ponta nu-si poate lua postul in primire iar in acest moment toate planurile lui Grindeanu par date peste cap. Ponta s-ar fi intalnit aseara cu Grindeanu, insa, potrivit HotNews. cei doi n-ar fi gasit nici o solutie pana la aceasta ora pentru a depasi blocajul. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22