Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, s-a aflat în avionul prăbușit lângă Moscova

Redactia | 23.08.2023

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, s-ar fi aflat pe lista pasagerilor unui avion privat care s-a prăbușit miercuri în Tver, la nord de Moscova, a informat agenția de presă TASS, relateaz[ Reuters.

Pe aceeași temă

UPDATE Canalul de Telegram a lui Prigojin confirmă moartea sa: ”Evgheni Viktorovici Prigojin, șeful Grupului Wagner, erou al Rusiei, un adevărat patriot al Patriei sale, a murit ca urmare a acțiunilor trădătorilor Rusiei. Dar chiar și în Iad el va fi cel mai bun! Glorie Rusiei!”

UPDATE Operațiunea de căutare la locul prăbușirii avionului în apropiere de Tver a fost finalizată, relatează Interfax. Corpurile tuturor celor 10 victime au fost găsite.

Serviciile de urgență rusești confirmă că un avion s-a prăbușit în regiunea Tver, într-un zbor de la Moscova la Sankt Petersburg, și că toți cei 10 pasageri ar fi morți.

 Cauza prăbușirii nu a fost anunțată, dar mai multe canale de telegram în legătura cu grupul Wagner spun că avionul ar fi putut fi doborât de sistemele antiaeriene ale armatei ruse, lucru neconfirmat deocamdată.

 „A fost lansată o anchetă cu privire la un accident de avion Embraer care s-a produs în această seară în regiunea Tver. Potrivit listei de pasageri, numele și prenumele lui Evgheni Prigojin se numără printre acestea", a declarat Rosaviatsia, agenția de aviație a Rusiei, citată de agenția rusă de știri TASS.

 Și canalul privat al lui Prigojin transmite că avionul a fost doborât și că apărarea aeriană rusă a doborât avionul – același avion privat pe care îl folosește în mod regulat Prigojin.

0

Imagini de la locul accidentului au fost publicate de meduza.io de pe canalul telegram Mash.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="ru" dir="ltr">Тела 10 погибших обнаружили на месте падения самолёта Евгения Пригожина, сообщает Интерфакс. Именно столько было в списке пассажиров. Останки обгорели, для опознания потребуется экспертиза. Al Jazeera со ссылкой на источник в ЧВК «Вагнер» утверждает, что тело Евгения Пригожина не… <a href="https://t.co/nX3DeF7zlx">pic.twitter.com/nX3DeF7zlx</a></p>&mdash; ЭХО (@echofm_online) <a href="https://twitter.com/echofm_online/status/1694598655443951913?ref_src=twsrc%5Etfw">August 24, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

 Imaginile sunt însoțite de următoarea explicație: Înainte ca avionul să se prăbușească în regiunea Tver, martorii oculari au auzit două pocnituri puternice. Ulterior, aripa și stabilizatorul s-au desprins și au aterizat lângă o fermă abandonată din satul Kuzhenkino.

Ultima apariție publică a lui Prigojin a avut loc în 24 iunie când a renunțat la acțiunea împotriva Moscovei. Prigojin ar fi petrecut săptămâna de după evenimente la Kremlin și a încercat o negociere cu Putin.

Însă, Prigojin nu a mai apărut în public de atunci, iar liderul belarus Alexandr Lukașenko, autocratul de la Minsk, apropiat al liderului rus Vladimir Putin, a declarat că acesta se află în Belarus.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22