Senat. Ilie Sarbu primeste aviz pozitiv in comisii pentru Curtea de Conturi

Tudor Despina | 15.09.2015

Senatorul social-democrat Ilie Sarbu mai face un pas spre Curtea de Conturi, dupa ce Comisiile de buget-finante au avizat pozitiv, marti, propunerea ca fostul sef al senatorilor PSD sa ocupe functia de vicepresedinte al Autoritatii de Audit de la Curtea de Conturi.

Pe aceeași temă

 

Rezultatul votului din comisii a fost de 16 voturi “pentru” si 10 “impotriva”, potrivit Romania Libera. Pentru au votat social-democratii si cei de la UDMR, in timp ce liberalii au votat impotriva.

 

„Trebuie să spun că am un regret. Pentru că o viață am fost totuși un lider important al partidului. Dar m-am gândit că pentru mine e mai bine așa”, a spus Sarbu, potrivit Digi24.

 

Fiind, zic eu, în putere, încă mai judec normal. Nu am probleme deosebite de sănătate și am spus să mă retrag într-un loc pe care îl cunosc”, a continuat fostul lider al senatorilor PSD.

 

PNL se opune

 

Alina Gorghiu a anunțat miercurea trecută că PNL se opune numirii senatorului Ilie Sârbu la Curtea de Conturi, iar dacă PSD își menține această nominalizare , liberalii vor vota împotrivă.

 

"Cred că este un moment în care domnul Dragnea și PSD ar trebui să se gândească la un alt candidat, să aibă înțelepciunea să facă o altă propunere și să vină cu o persoană pregătită, cu experiență, asupra căreia să nu planeze niciun fel de suspiciuni și am convingerea că vor înțelege fără să aduc mai multe argumente poziția PNL" a declarat Gorghiu, într-o conferință de presă.

 

Ea a precizat că dacă propunerea va fi menținută liberalii vor vota împotrivă, iar în cazul în care va trece de plenul reunit va fi contestată la CCR.

 

"Dacă nu va înțelege că la Curtea de Conturi este nevoie de o persoană cu bună reputație și că în opinia fiecăruia este faptul că ar exista cel puțin o incompatibilitate morală (n.r. în cazul lui Ilie Sârbu) între calitatea de urmărit penal și cea de membru al Curții de Conturi, atunci îi informez pe cei din PSD că vom vota împotriva acestei numiri și o vom contesta la Curtea Constituțională dacă până la urmă se va face", a mai spus liderul PNL.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22