Senat. Propunerea Cristianei Anghel (PC) privind modificarea legii incompatibilitatii parlamentare primeste raport favorabil

T.d. | 03.06.2015

Pe aceeași temă

Propunerea legislativa a senatoarei PC Cristiana Anghel privind modificarea legii incompatibilitatii parlamentarilor a primit un raport favorabil, miercuri, din partea senatorilor juristi.

Este vorba despre incercarea de modificare a sectiunii “Incompatibilitati privind calitatea de parlamentar” din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, potrivit HotNews.

Proiectul presupune modificarea Articolului 82 din legea nr. 161/2003 in sensul ca functia de deputat si senator este, de asemenea, incompatibila cu "functia de presedinte, vicepresedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor la societatile comerciale care desfasoara sistematic si efectiv activitati comerciale organizate ce constau in producerea, administrarea sau instrainarea de bunuri, comert ori prestarea de servicii ca si contribuabili activi in sensul reglementarilor din Codul Fiscal, inclusiv bancile sau alte institutii de credit, societatile de asigurare si cele financiare, precum si la institutiile publice".

Cristiana Anghel sustine in expunerea de motive ca au fost inregistrate cazuri in care au fost infiintate societati comerciale care nu au functionat.

"Aceste situatii au fost constatate de ANI, care, conform legislatiei actuale, sunt considerate ca stari de incompatibilitate. Pentru rezolvarea acestor situatii trebuie urmata o cale destul de lunga, plecand de la instantele judecatoresti din teritoriu, pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie", explica initiatoarea proiectului.

Legea are un caracter organic, iar Senatul este prima Camera sesizata in acest caz.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22