Senatoarea Cristiana Anghel, proiect cu dedicație pentru aleșii incompatibili

Tudor Despina | 28.03.2016

Senatoarea Cristiana Anghel vrea să să le dea undă verde aleșilor incompatibili să candideze din nou.

Pe aceeași temă

 

Potrivit România Liberă, e vorba despre un proiect de lege aflat în Parlament de un an și jumătate. Dacă va fi adoptat, proiectul depus de senatoarea Cristiana Anghel în  Septembrie 2014 le-ar putea acorda posibilitatea aleșilor locali sau parlamentari cu probleme de incompatibilitate să candideze.

 

Pentru a fi adoptat, proiectul mai are nevoie doar de un vot final pozitiv în plenul Senatului, lucru care s-ar putea întâmpla în această săptămână, potrivit sursei citate.

 

Proiectul legislativ vizează modificarea alineatului 2 al articolului 25 din Legea 176/2010 (legea de funcționare a Agenției Naționale de Integritate - ANI). Conform formei actuale a actului normativ, orice persoană care a ocupat o funcție publică, dar are un verdict definitiv în instanță de conflict de interese sau incompatibilitate, nu mai poate ocupa altă funcție publică (cu excepția celor electorale) timp de trei ani. De asemenea, Legea 176 prevede că, „dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului“.

 

Senatoarea Anghel vrea ca legea modificată să stipuleze: „Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie care a generat starea de incompatibilitate ori existenţa conflictului de interese, pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului“.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22