Senatoarea Elizabeth Warren se retrage din cursa pentru învestitura democrată pentru Casa Albă

Laurentiu Gheorghe | 05.03.2020

Elizabeth Warren s-a retras din cursa pentru prezidenţiale. Bernie Sanders şi Joe Biden rămân singurii competitori pentru nominalizare din partea democratilor.

Pe aceeași temă

Senatoarea Elizabeth Warren abandonează cursa pentru învestitura democrată în vederea prezidențialelor din noiembrie, potrivit media americane, care nu indică însă dacă senatoarea va susține un alt candidat, transmit AFP și Reuters.

Candidatura lui Warren a fost definită de bătălia ei cu Bernie Sanders pentru viziunile lor în mare măsură suprapuse unei agende progresiste. Dar, spre deosebire de Sanders, Warren a spus în mod repetat că este o „o capitalistă până în măduva oaselor”, ceea ce pe simpatizanții de stânga, socialiștii lui Sanders, i-a îndepărtat.

În timpul campaniei, Warren a fost ironizată pentru expresia des utilizată la orice problemă „Am un plan pentru asta”, imortalizată și pe coperta revistei Time – și pentru atașamentul față de câinele ei, Bailey, căruia îi făcuse un cont de campanie pe Twitter.

Senatoarea democrată în vârstă de 70 de ani, care candida pe o platformă anticorupție și progresistă, a urcat până pe primul loc în sondaje în toamna trecută, după care a înregistrat o cădere.

Elizabeth Warren nu a câștigat în niciunul din cele în jur de 20 de state în care democrații au organizat până acum alegeri primare. Ea a suferit înfrângeri umilitoare mai ales în Massachusetts, statul pe care îl reprezintă în Senatul american, și în Oklahoma, unde a crescut.

Ea rămăsese singura femeie printre favoriții la învestitura democrată.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22